«Βράζει» η ΝΔ μετά τη διαγραφή Σαλμά...

Nonews-NEWS.com



«Βράζει» η ΝΔ μετά τη διαγραφή Σαλμά...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_393.html
Sep 23rd 2024, 17:53



Μπορεί το Μαξίμου να επιχειρεί να σταματήσει τις αντιδράσεις των «11 ανταρτών» της ΝΔ με την άρον άρον διαγραφή του Μάριου Σαλμά, αλλά το εσωτερικό της ΚΟ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο με τις εξελίξεις στην κυβερνώσα παράταξη και τον «τιμωρητικό» χαρακτήρα των παρεμβάσεων Μητσοτάκη... 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να επιτεθεί στον ανεξάρτητο βουλευτή, λίγο μετά τη διαγραφή του, κατηγορώντας τον πως «κάνει μία προσπάθεια να καταστήσει εαυτόν ως θύμα ή ήρωα των "κόκκινων" δανείων ή άλλων νομοσχεδίων μετά από την αυτονόητη, θεωρώ, ομόφωνη απόφαση διαγραφής του από την αρμόδια επιτροπή».

«Διεγράφη γιατί σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και σε αντίθεση με το τι συμβαίνει διαχρονικά στο κόμμα, συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις», ισχυρίστηκε ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στην ερώτηση που είχε θέσει στην υπουργό Πολιτισμού για τον «φωτογραφικό διαγωνισμό των 59 αναψυκτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους».
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μάλιστα, επιχείρησε να αποδεσμεύσει το θέμα της διαγραφής με το ερώτημα των «11» για τα κόκκινα δάνεια, λέγοντας ότι «αν ήταν αυτός ο λόγος της παραπομπής, δεν θα ήταν ο μόνος». Ερωτηθείς για τους λόγους διαγραφής, ο Μ. Βορίδης απάντησε πως συνέβη εξαιτίας της στάσης του στον διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού. «Το να επαναφέρει ένας βουλευτής κρίσεις με δυσμενέστατους και βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την υπουργό, για την κυβέρνηση και για τη λειτουργία της, προφανώς υφίσταται αυτό ελεγκτέο», σχολίασε. 
Εκνευρισμός Κακλαμάνη - Βλάχου 
Ενοχλημένος από τις εξελίξεις στην κυβέρνηση και την ΚΟ εμφανίστηκε ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης. «Το ότι οι βουλευτές ψηφίσαμε ένα νόμο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση πρώτον να παρακολουθούμε αν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός και δεύτερον εάν χρήζει βελτιώσεων επειδή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νόμου είδαμε ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα το οποίο υπάρχει στην κοινωνία», σχολίασε στα Παραπολιτικά. 
«Το ότι είσαι κυβερνητικός βουλευτής δεν σημαίνει ότι σου αποστερείται το δικαίωμα του κυβερνητικού ελέγχου», πρόσθεσε με νόημα ο πρώην υπουργός στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενώ σημείωσε πως «είχαμε "παράπονα" από συναδέλφους γιατί δεν τους είπαμε να προσυπογράψουν την ερώτηση», ισχυριζόμενος πως το κύμα δυσαρέσκειας στο εσωτερικό του κόμματος είναι ακόμα μεγαλύτερο. 
«Επί της αρχής δεν είμαι υπέρ των διαγραφών», σημείωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης αλλά ξεκαθάρισε επίσης πως «είμαι ξεκάθαρα κατά στο να κάνω προσωπικές επιθέσεις είτε αφορούν συναδέλφους μου του κόμματός μου είτε αφορούν συναδέλφους από τα άλλα κόμματα επομένως με την συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Σαλμά δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ με προσωπικές επιθέσεις».
Επίσης ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Βλάχος, σχολιάζοντας στα Παραπολιτικά πως: «ο κ.Χατζηδάκης, το υπουργείο μας απάντησε σε 24 ώρες όχι όμως όπως θα έπρεπε. Μας απάντησε με Δελτίο Τύπου  που έστειλε στους κυβερνητικούς συντάκτες και την επόμενη μέρα ενημερώθηκαν οι βουλευτές. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει αλλά εν πάση περιπτώσει ίσως να είναι σημεία των καιρών».
Ο Γιώργος Βλάχος ρωτήθηκε για τη διαγραφή του Σαλμά, απαντώντας πως «περίμενα τότε ότι ο πρωθυπουργός ή κάποιοι συνεργάτες του θα τον καλούσαν να δώσει εξηγήσεις και στοιχεία για όλα αυτά που είπε. Αντ' αυτού βλέπω ότι αυτό το θέμα μετά από τόσο καιρό σέρνεται ακόμη με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις σημερινές εξελίξεις», υπογράμμισε φανερώνοντας τη δυσαρέσκειά του για τις fast track διαδικασίες του Μαξίμου. 



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια