Πόλεμος πατήρ πάντων...

Nonews-NEWS.com



Πόλεμος πατήρ πάντων...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_903.html
Sep 22nd 2024, 20:25


Ο Ηράκλειτος διαπίστωσε ότι ο πόλεμος είναι η «φυσική κατάσταση» της ύλης για την επιβολή και την επιβίωση της ισχυρότερης δομής. Καθετί που γεννιέται είναι αποτέλεσμα προηγούμενων σχηματισμών που ανταγωνίστηκαν στο παρελθόν για την επικράτησή τους. Οι... κυρίαρχες αυτή την ώρα δυνάμεις στη Δύση (Αμερική και Ευρώπη) φαίνεται πως επιλέγουν τη διαρκή και συνεχή σύγκρουση με την Κίνα και τη Ρωσία προκειμένου να μην χαθεί η πλανητική δυτική ηγεμονία. Χωρίς να θέλουν να παραδεχθούν πως αυτή έχει ήδη χαθεί, ότι ο δρόμος αυτός είναι χωρίς επιστροφή.
Μπορεί το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά οπλικά συστήματα εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία, να έχει χαρακτήρα καιροσκοπικό, δεν παύει όμως να δείχνει πως είμαστε κοντά στο να ανοίξει η πόρτα της κολάσεως. Από ατύχημα ή συλλογική βλακεία. Η απάντηση της Μόσχας (έχω και πυρηνικά) μπορεί να είναι ένα μονότονο αναγκαίο αφήγημα, δεν παύει όμως να δείχνει όλους τους κινδύνους που δημιουργούνται.Πριν καλά-καλά καθαρογραφθεί το ψήφισμα, η κυρία Φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στο Κίεβο, υποσχόμενη στον Πρόεδρο Ζελένσκι ακόμα 35 δισ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των πληρωμών και της καθημερινότητας έως ότου τελειώσουν οι αμερικανικές εκλογές και μάθουμε τι ακριβώς θα κάνει η αμερικανική υπερδύναμη στη μετά Μπάιντεν εποχή. Οι επιπτώσεις της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία όχι μόνο δεν κάμπτουν τις ανερχόμενες δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία, Ινδία κ.ά.), αλλά προκαλούν και ανεπανόρθωτες ζημιές στην ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία: ακριβότερα καύσιμα-ενέργεια, ακριβότερες πρώτες ύλες, ακριβότερα τρόφιμα.
Κι όμως, ζητούν σήμερα όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να δεσμευτούν στην ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία με τουλάχιστον το 0,25% του ΑΕΠ τους.
avgi.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια