Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς – Δεν παραδίδει την έδρα...

Nonews-NEWS.com



Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς – Δεν παραδίδει την έδρα...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_552.html
Sep 23rd 2024, 13:00



Η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ανακοινώθηκε και επίσημα...Στις 12 το μεσημέρι άρχισε η συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διαγραφής του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα. Οι καταγγελίες του βουλευτή περί απευθείας αναθέσεων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες για τη διαχείριση κυλικείων σε πολιτιστικούς χώρους, παρόλο που είχαν ήδη απαντηθεί από την αρμόδια υπουργό, Λίνα Μενδώνη, φαίνεται πως αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι πρώτες δηλώσεις του

Μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής στους δημοσιογράφους ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι είναι τιμή του αν η διαγραφή του έγινε επειδή μίλησε για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια, από τα καρτέλ της ακρίβειας, από την ανάγκη που επεσήμανε στον πρωθυπουργό να «στραφούμε στους πολλούς.». Ωστόσο τόνισε ότι αν η διαγραφή του έγινε με πρόφαση ότι μίλησε για φωτογραφικούς διαγωνισμούς είναι απαράδεκτο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, αν με διαγράφει επειδή αντιτάχθηκα στην woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν με διαγράφει γιατί παρουσία του διαφώνησα με τον τρόπο λήψης της απόφασης για το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών, αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, αν με διαγράφει γιατί του επεσήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής».Σε ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα τόνισε με νόημα: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;»...




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια