Αξημέρωτα στο Ραδιομέγαρο...

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Αξημέρωτα στο Ραδιομέγαρο...
https://www.zoornalistas.com/2024/09/blog-post_274.html
Sep 30th 2024, 07:30


«Ένας σίφουνας μπορεί να ισοπεδώσει μια πόλη, αλλά δεν μπορεί να ανοίξει ένα γράμμα, να λύσει έναν κόμπο σε μια κλωστή» υποστήριζε ο πολυμαθής Γάλλος ποιητής και φιλόσοφος Πωλ Βαλερύ (1871-1945) θέλοντας στην ουσία να τονίσει τη σημασία της λεπτομέρειας και του μετριοπαθούς ύφους της ηγεσίας που χρειάζονται οι μεγάλοι οργανισμοί.

Καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας, σαν σίφουνας ήρθε, σαν σίφουνας διοίκησε και σαν σίφουνας αποχώρησε – εντάξει δεν είπαμε ότι ισοπέδωσε την καστροπολιτεία της ΕΡΤ σίγουρα άφησε σημαντικό έργο – το νέο μοντέλο διοίκησης, το νέο modus operandi του νέου προέδρου Γιάννη Παπαδόπουλου καλείται να λύσει τους κόμπους και να ανοίξει τα κλειστά γράμματα, αν θέλουμε να υπηρετήσουμε το τσιτάτο του ποιητή. Κοινώς ήρθε ή ώρα για καλοδουλεμένο «κέντημα». Μόνο που στο μοτίβο έχει πρόβλημα και ο καμβάς, πρέπει να ανασχεδιαστεί, να εκσυγχρονιστεί το οικοδόμημα, κυριολεκτικά, διοικητικά και προγραμματικά.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πηγαίνει πρώτος αξημέρωτα στο Ραδιομέγαρο και φεύγει τελευταίος. Ενημερώνεται, συσκέπτεται και μάλλον διαπιστώνει ότι οι «καυτές πατάτες» που έχει στα χέρια του δεν αποφεύγονται μία-μια, αλλά όλες μαζί. Έχει στενή συνεργασία με τη διευθύνουσα σύμβουλο Κατερίνα Κασκανιώτη που διαθέτει ήδη αρκετή εμπειρία στην ΕΡΤ και πασχίζουν μαζί να λύσουν μια σειρά «γόρδιων δεσμών» σε μια ΕΡΤ που θέλει να ηγηθεί στα ψηφιακά ενώ σε πολλά βρίσκεται στη δεκαετία του '70.

Εκκρεμεί λοιπόν η οριστική στελέχωση των διευθυντών από τη νέα χρονιά, η πλήρωση των κενών θέσεων του Δ.Σ. μετά την αποχώρηση των Ελματζιόγλου και Στεφανάκη, η ανανέωση της συνεργασίας με τους συμβασιούχους, ισχυρός κορμός πλέον της ΕΡΤ που βάζουν πλάτη για το πρόγραμμα και την ενημέρωση, η αναδιάρθρωση της επιτροπής προγράμματος της τηλεόρασης και το σημαντικότερο, το νέο Οργανόγραμμα. Ήδη ορισμένα στελέχη έχουν αναλάβει τη μελέτη άλλων οργανογραμμάτων αδελφών οργανισμών της Ευρώπης (της ιταλικής RAI) προκειμένου να εισηγηθούν την επέκτασή του ΕΡΤικού με νέες διευθύνσεις (Κυβερνοασφάλειας, Fact Checking κ.ά.) για τις οποίες επίσης θα πρέπει να βρεθούν στελέχη, είτε εκ των ενόντων είτε από την αγορά.
- από κείμενο της Σόνιας Χαϊμαντά στο mononews



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια