Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Τελ Αβίβ...

Nonews-NEWS.com



Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Τελ Αβίβ...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_141.html
Sep 8th 2024, 08:50



Με κυρίαρχο αίτημα την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς, ένα... ποτάμι ανθρώπων ξεχείλισε και αυτό το Σάββατο τους δρόμους του Ισραήλ...
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 400.000 διαδηλωτές δίνουν ηχηρό «παρών» έξω από το αρχηγείο του ισραηλινού στρατού (IDF) στο Τελ Αβίβ, αυξάνοντας περαιτέρω την πίεση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου που βάζει συνεχή εμπόδια στην προτεινόμενη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Η νέα διαδήλωση έρχεται μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα καθημερινά από την περασμένη Κυριακή, ημέρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ανέσυρε τα πτώματα έξι ομήρων που είχε εκτελέσει η Χαμάς λίγες μέρες νωρίτερα. Εκείνη η διαδήλωση, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, που διεξήχθη 12 ώρες μετά την ανακοίνωση του IDF, συγκέντρωσε περίπου 300.000 διαδηλωτές και την επόμενη μέρα προκηρύχθηκε γενική απεργία.
Κυρίαρχα συνθήματα είναι τα εξής: «Γιατί είναι ακόμα στη Γάζα;», «Μια συμφωνία που δεν έχει υπογραφεί, τους δολοφονεί όλους».

Παράλληλα, διαδηλωτές μετέβησαν κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, κυματίζοντας κίτρινες σημαίες, που αντιπροσωπεύουν το κίνημα για την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου, την πτώση της κυβέρνησης, καθώς και να δρομολογηθεί άλλη μια γενική απεργία, ως μέσο πίεσης για την επίτευξη συμφωνίας. «Τα ψέματα του καθεστώτος δεν θα επιφέρουν ασφάλεια», φώναζαν.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια