Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους
https://www.zoornalistas.com/2024/09/blog-post_32.html
Sep 16th 2024, 09:01

Εικονογράφηση: bianka/ LIFO

ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ, από το οποίο δανείζεται αυτό το άρθρο τον τίτλο, περιγράφεται μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της κρητικής ενδοχώρας, όπου ένα νέο αγόρι ανακαλύπτει σε κηδεία συγγενή του πως έχει τη μοναδική ικανότητα να ακούει τις σκέψεις των νεκρών. Κανένας από τους χωριανούς δεν το πιστεύει, όμως είναι αλήθεια.
Διάβαζα το βιβλίο τις ίδιες ημέρες που στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ντροπιαστική για το ίδιο το κόμμα (αλλά και για τα ήθη της αριστεράς, ας μην κρυβόμαστε) αποπομπή Κασσελάκη, ο οποίος εκλέχθηκε από τη βάση, αλλά καθαιρέθηκε από ένα, έστω ανώτερο, κομματικό όργανο, επιβεβαιώθηκε η απόλυτη παρακμή του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος κυριάρχησε στο πολιτικό σκηνικό για μια δεκαετία, χρησιμοποιώντας αριστερό πρόσημο.
Μια παρακμή που μετράει αρκετά χρόνια έγινε κάτι περισσότερο από ορατή όταν, έναν χρόνο πριν, ψηφοφόροι επέλεξαν για ηγέτη τους έναν πολιτικά αδαή και άγνωστου παρελθόντος άνθρωπο για να ηγηθεί του κόμματός τους, και επισφραγίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, αφού, μετά την αποπομπή αυτού του ηγέτη αδυνατούν να βρουν ένα άτομο με επάρκεια που θα αντιπαρατεθεί στην υπό κατάρρευση κυβέρνηση Μητσοτάκη.Απόσπασμα από το άρθρο του Γιάννη Παντελάκη στην έντυπη Lifo. Ο τίτλος του «Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους», είναι δανεισμένος από το βιβλίο του Μιχάλη Αλμπάτη. Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια