Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος
https://www.zoornalistas.com/2024/09/blog-post_936.html
Sep 25th 2024, 21:07


Σε ηλικία 84 ετών απεβίωσε ο ηθοποιός, Γιάννης Μόρτζος. Την είδηση έκανε γνωστή, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το «Σπίτι του Ηθοποιού». «Σήμερα το πρωί στις 11:30. Δυστυχώς, χάσαμε τον αγαπημένο μας ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο. Η είδηση αυτή μας γέμισε όλους μεγάλη θλίψη. Καλό σου ταξίδι Γιάννη» αναρτήθηκε στα social media
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και πρόσφατα χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Ο Γιάννης Μόρτζος γεννήθηκε στη Σάμο στις 11 Οκτωβρίου του 1940 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλό τον Κάρολο Κουν. Έμεινε κοντά του, ως βασικό στέλεχός του θεάτρου, μέχρι το 1981 και ερμήνευσε υπό την καθοδήγησή τους σπουδαίους θεατρικούς ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής: αρχαίο δράμα, κλασικό θέατρο, σύγχρονο θέατρο, θέατρο του παραλόγου, αλλά κυρίως νεοελληνικό θέατρο, για το οποίο έτρεφε μια ιδιαίτερη αδυναμία και το προτιμούσε στις επιλογές του ρεπερτορίου του.
Με το Θέατρο Τέχνης πήρε μέρος, ως βασικός πρωταγωνιστής, στα μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης τις δεκαετίες του `60, `70 και `80 και γνώρισε διάσημους καλλιτέχνες, από τους οποίους αποκόμισε σημαντικές γνώσεις. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους `Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους και μεταφραστές. Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει το Θέατρο «Τέσσερις εποχές», με το οποίο παρουσίασε σημαντικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ (1974) και είχε διατελέσει συνδικαλιστής στο χώρο του θεάματος (πρόεδρος ΠΟΘΑ), καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια (1986-1994). Δίδασκε θέατρο σε δραματικές σχολές επί τριάντα πέντε χρόνια και ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Θεάτρου.Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», «Το χρώμα του φεγγαριού», «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», κ.α.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια