Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πένθος για τους θανάτους των δύο φίλων - «Πάντα βοηθούσαν τα παιδιά αυτά...»

Nonews-NEWS.com



Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πένθος για τους θανάτους των δύο φίλων - «Πάντα βοηθούσαν τα παιδιά αυτά...»
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_540.html
Sep 30th 2024, 12:42



Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κορινθία, την ώρα που η φωτιά, που ξέσπασε χθες σε δασική περιοχή, κατέκαψε μεγάλο μέρος γης...Σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας οι απανθρακωμένες  σοροί δύο ανδρών 35 και 40 ετών. Τα θύματα δεν ήταν εθελοντές πυροσβέστες, όπως γράφτηκε αρχικά, ήταν κάτοικοι του χωριού, Ανώ Πιτσά, που με γενναιότητά προσπάθησαν να προστατέψουν τον τόπο τους. Το βράδυ της Κυριακής είχαν πάει με τα μηχανάκια τους στο διπλανό χωριό για να βοηθήσουν κάποιον φίλο ή συγγενή. Τελευταία φορά έδωσαν σημάδια ζωής την Κυριακή στις 21.30, όποτε έστειλαν βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονταν.

«Πάντα βοηθούσαν τα παιδιά αυτά»

«Είναι τραγικό. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Στα χωριά ο ένας βοηθάει τον άλλο. Έτσι έχουμε μάθε να ανοίξουμε τον δρόμο, να βοηθήσουμε τον φίλο μας, το συγχωριανό μας», τόνισε στο OPEN o αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιώλης.

«Τους γνώριζα πάρα πολύ καλά. Ήταν γειτονάκια μας. Βγήκαν να βοηθήσουν. Πάντα βοηθούσαν τα παιδιά αυτά. Όποτε υπήρχε φυσική καταστροφή βοηθούσαν», είπε κάτοικος γειτονικού χωριού στο OPEN...





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια