Νικάει ο Πολάκης τον Κασσελάκη;

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Νικάει ο Πολάκης τον Κασσελάκη;
https://www.zoornalistas.com/2024/09/blog-post_72.html
Sep 8th 2024, 15:15


Ο μόνος, προς το παρόν, δηλωμένος αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Παύλος Πολάκης. Πιθανόν είναι και εκείνος τον οποίο ο νυν αρχηγός υπολογίζει περισσότερο στην προσπάθειά του να παραμείνει στην ηγεσία ενός –έστω και ξεχαρβαλωμένου– κόμματος που ταλαιπωρεί τον όρο «Αριστερά». Δημοσκόπηση της Interview που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Political  μέτρησε τις τάσεις και τις δυναμικές στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τού Σαββάτου, στο χρονικό διάστημα από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου.

Η εκτίμηση του κοινού για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική και προβλέπει διάλυσή του σε ποσοστό 56%, ενώ στο σχετικό ερώτημα το 26% απαντά ότι «θα συρρικνωθεί» και μόλις το 14% πιστεύει ότι το κόμμα θα ανασυνταχθεί.

Στο αμιγώς κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης προηγείται με τη συντριπτική διαφορά 51,4% έναντι 13,6% του Πολάκη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Διονύσης Τεμπονέρας με 10,7% και ακολουθούν ο Σωκράτης Φάμελλος με 7,9%, ο Νίκος Φαραντούρης με 3% και ο Νίκος Παππάς με 1,5%. Η κατηγορίας «Άλλος» συγκεντρώνει 4,3% και «Κανένας» 4%.

Στο ερώτημα, που απευθύνεται στο σύνολο των ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως κόμματος, για το «ποιον θεωρείτε επικρατέστερο για την ηγεσία του κόμματος» σε περίπτωση που δρομολογηθούν εξελίξεις» η απάντηση είναι: Κασσελάκης 18,7%, Πολάκης 15,7%, Φάμελλος 11,1%, Παππάς 5%, Τεμπονέρας 4,4%, Φαραντούρης 2,2%,
Το θέμα στην Political υπογράφει ο Κώστας Τσιτούνας και έχει τίτλο «Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αποδοκιμασία για την αντικατάσταση Φάμελλου
Σε άλλη δημοσκόπηση, της GPO αυτή, που έγινε για την έντυπη έκδοση των Παραπολιτικών, το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι στον ένα χρόνο του Κασσελάκη στην ηγεσία η εξέλιξη ήταν αρνητική, ενώ 38,3% τη θεωρεί θετική.
Ιδιαιτέρως αποδοκιμάζεται η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στην προεδρία της ΚΟ. Αρνητικά κρίνεται από το 48,7% και θετικά από το 39,2% - από το Harddog



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια