«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι...

Nonews-NEWS.com



«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_103.html
Sep 18th 2024, 20:51



Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών...
Πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Φύσσας από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, το 2013, στο Κερατσίνι. Η πορεία έφτασε, λίγο μετά τις 8 μ.μ., στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται αυτή την ώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας του Βόλου, των Ιωαννίνων, του Ηρακλείου και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. 

Με τη σημερινή συγκέντρωση θα κορυφωθούν και φέτος οι εκδηλώσεις στη μνήμη του 34χρονου μουσικού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την εγκληματική οργάνωση. 

Πριν από λίγο, στο μνημείο βρέθηκε η μάνα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες δεκάδες πολίτες περνούν και αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του καλλιτέχνη. 

Υπενθυμίζεται πως από τις 17:30, οι σταθμοί του μετρό «Μανιάτικα» και «Κορυδαλλός» έχουν κλείσει για το κοινό, έπειτα από απόφαση της αστυνομίας, με αποτέλεσμα η προσέλευση των διαδηλωτών στο σημείο της συγκέντρωσης να πρέπει να γίνει με άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

«Τι να σου πρωτοπώ… Πως αντέχουμε; Μεγάλος ο πόνος. Δεω είχα άλλη επιλογή Παύλο.. Δεν ήθελα να κλειστώ στο σπίτι. Δεν θέλαμε να γίνει αυτό, γιατί, μόνο έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να καταλάβουν τι ακριβώς κάνανε εκείνο το βράδυ, που σε μαχαιρώσανε», είπε με ένα μόνιμο λυγμό στη φωνή της η Μάγδα Φύσσα, στην συναυλία που έγινε χθες στα Λιπάσματα στη μνήμη του Παύλου.

«Μακάρι να μπορούσαμε να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα εγώ το μαχαίρι. Αλλά δεν ήμουν Παύλο μου, και τώρα είμαι εδώ υποχρεωμένη… Υποχρέωση απέναντι σε εσένα, σε αυτό το πλάσμα που ήσουν» είπε αμέσως μετά συγκινώντας το κοινό της εκδήλωσης. 



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια