Οι χαμένοι δεν παίρνουν τίποτα...

Nonews-NEWS.com



Οι χαμένοι δεν παίρνουν τίποτα...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_90.html
Sep 12th 2024, 20:16



Η καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν προκαλεί από μόνη της κανένα συναίσθημα ικανοποίησης στην κοινωνία, η οποία αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη... Το πολιτικό κεφάλαιο σχεδόν όλων όσοι έχουν εμπλακεί με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο της τελευταίας δεκαετίας. Εξ αρχής η τυχοδιωκτική υποψηφιότητα Κασσελάκη αποτελούσε το σύμπτωμα ενός φθαρμένου κόμματος με μειωμένη κοινωνική απήχηση, χωρίς συγκροτημένο πολιτικό λόγο και αφήγημα, χωρίς πρωταγωνιστές, χωρίς σχέδιο.
Ενας νέος, άγνωστος και άφθαρτος επιχειρηματίας από την Αμερική, που δεν είχε και δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την Αριστερά (πέρα από το brand), ήρθε αρχικά για να παίξει τον ρόλο του εσωτερικού αντίβαρου στην υποψηφιότητα Αχτσιόγλου. Το «πείραμα», με τη συναίνεση συγκεκριμένων ισχυρών παραγόντων και κομματικών στελεχών, φαίνεται πως ξέφυγε από τον αρχικό προγραμματισμό και ο Κασσελάκης κέρδισε.
Μετά από έναν χρόνο αδιανόητης πολιτικής σαπουνόπερας στα όρια της φαρσοκωμωδίας όλοι βγαίνουν χαμένοι. Δεν υπάρχει κανένα πειστικό επιχείρημα που να δικαιολογεί τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία χωρίς κανέναν ενδοιασμό πριν από έναν χρόνο στήριζαν τον νέο «ηγέτη». Η ατάκα «δεν τον ξέραμε» δεν αντέχει σε κριτική. Μιλάμε για στελέχη, βουλευτές και πρώην υπουργούς που θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα. Οποιος-α και να κερδίσει στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οι πιθανότητες να είναι πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές είναι απειροελάχιστες. Ο δε Κασσελάκης, για όσους διάβαζαν προσεκτικά τις δημοσκοπικές έρευνες, από την πρώτη μέρα φαινόταν ότι έχει χαμηλό ταβάνι.
Ομως η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο αυτούς. Ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και να μένει -φαινομενικά- μακριά από τα τεκταινόμενα, δεν παύει να χρεώνεται και αυτός την εικόνα διάλυσης και απαξίωσης. Ο πραγματικός ηγέτης έχει φροντίσει ώστε να μη διαλύονται όλα όταν αυτός φύγει. Γιατί αν αυτό συμβαίνει, σημαίνει ότι τα θεμέλια και του δικού του οικοδομήματος ήταν σαθρά. Οσο για αυτούς που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, μπορεί να αισθάνονται σήμερα δικαιωμένοι, ωστόσο όταν έχεις καταφέρει να χάσεις μέσα σε έναν μήνα το δικό σου κόμμα από έναν lifestyle τύπο που προσγειώθηκε στην Ελλάδα, τότε είναι δύσκολο να πείσεις και για τη δική σου ικανότητα και αξιοπιστία.
Κώστας Ζαφειρόπουλος
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια