Η Avis ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων πελατών

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η Avis ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων πελατών
https://www.secnews.gr/617331/avis-anakoinose-parabiasi-dedomenon-pelaton/
Sep 9th 2024, 10:37

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Avis ενημέρωσε τους πελάτες της για μια παραβίαση δεδομένων.






Όπως εξήγησε η αμερικανική εταιρεία, οι επιτιθέμενοι παραβίασαν μία από τις επιχειρηματικές της εφαρμογές και κατάφεραν να κλέψουν ορισμένες πληροφορίες.



Οι πελάτες, που επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων της Avis, έλαβαν μια επιστολή με όλες τις λεπτομέρειες για το περιστατικό. Η εταιρεία ανέφερε ότι έλαβε μέτρα για να σταματήσει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ξεκίνησε έρευνα με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές.



Δείτε επίσης: Microchip Technology: Παραβίαση δεδομένων μετά από κυβερνοεπίθεση



Για την παραβίαση δεδομένων, έμαθε στις 5 Αυγούστου. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν πρόσβαση στην επιχειρηματική εφαρμογή από τις 3 Αυγούστου έως τις 6 Αυγούστου, όταν η εταιρεία απέκλεισε την πρόσβασή τους. Στις 14 Αυγούστου, η Avis διαπίστωσε την παραβίαση δεδομένων ορισμένων πελατών, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων τους και άλλων άγνωστων ευαίσθητων πληροφοριών.



Εξωτερικοί εμπειρογνώμονες έχουν βοηθήσει για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας της εταιρείας και έχουν εφαρμοστεί πρόσθετες διασφαλίσεις στα συστήματά της.



Δείτε επίσης: Η CBIZ αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων πελατών



Η Avis πρόσθεσε ότι επανεξετάζει τα συστήματα παρακολούθησης και ασφάλειας που χρησιμοποιεί, για να ενισχύσει τις άμυνές της. Επιπλέον, προειδοποίησε τους πελάτες για κινδύνους κλοπής ταυτότητας και απάτης μετά την παραβίαση δεδομένων.



"Μπορείτε να το κάνετε αυτό ελέγχοντας και παρακολουθώντας τακτικά τις καταστάσεις του λογαριασμού σας και το πιστωτικό ιστορικό για τυχόν σημάδια μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών ή δραστηριότητας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία αναφοράς πιστώσεων εάν υποψιάζεστε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα".



Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων πρόσφερε επίσης στους πελάτες δωρεάν συνδρομή ενός έτους στην υπηρεσία παρακολούθησης πιστώσεων της Equifax.



Δείτε επίσης: Park'N Fly: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1 εκατ. πελάτες






Αυτό το περιστατικό στην Avis χρησιμεύει ως άλλη μια υπενθύμιση της συνεχιζόμενης απειλής των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και υπογραμμίζει τη σημασία της λήψης προληπτικών μέτρων, από τις εταιρείες, για την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων των πελατών τους. Αυτά περιλαμβάνουν τακτικούς ελέγχους συστημάτων, εκπαίδευση εργαζομένων σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για ευαίσθητα συστήματα. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, οι hackers βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας, καθιστώντας ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να ελέγχουν και να ενημερώνουν τακτικά τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους.



Ως πελάτης, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με την παρακολούθηση των προσωπικών σας στοιχείων και των λογαριασμών σας για οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα.



Πηγή: www.bleepingcomputer.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια