Arkansas City: Κυβερνοεπίθεση σε εγκατάσταση επεξεργασίας νερού

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Arkansas City: Κυβερνοεπίθεση σε εγκατάσταση επεξεργασίας νερού
https://www.secnews.gr/621404/arkansas-city-kibernoepithesi-egkatastasi-epeksergasias-nerou/
Sep 25th 2024, 11:01

Το Arkansas City, μια μικρή πόλη στην κομητεία Cowley του Κάνσας, αναγκάστηκε να διακόψει την κανονική λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της πόλης και να μεταβεί σε χειροκίνητες λειτουργίες, για να περιορίσει μια κυβερνοεπίθεση που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής.







Οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό και το FBI έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν ότι η παροχή νερού είναι ασφαλής, ότι δεν υπήρξε καμιά διακοπή στις υπηρεσίες παροχής και ότι η κυβερνοεπίθεση δεν έχει επηρεάσει τις λειτουργίες επεξεργασίας νερού.



Δείτε επίσης: Εταιρείες ύδρευσης: Κυβερνοεπιθέσεις και τρόποι προστασίας



"Για παν ενδεχόμενο, η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (Water Treatment Facility) έχει μεταβεί σε χειροκίνητες λειτουργίες, ενώ η κατάσταση επιλύεται. Οι κάτοικοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι το πόσιμο νερό τους είναι ασφαλές και ότι ο Δήμος λειτουργεί υπό πλήρη έλεγχο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας".



Επίσης, οι αρχές είπαν ότι οι ειδικοί εργάζονται για να επαναφέρουν το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού της πόλης σε κανονική λειτουργία.



"Επί του παρόντος εφαρμόζονται ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της παροχής νερού και δεν αναμένονται αλλαγές στην ποιότητα ή τις υπηρεσίες του νερού για τους κατοίκους", πρόσθεσε η πόλη.



Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Προειδοποιούν ότι hackers στοχεύουν εγκαταστάσεις νερού



ΗΠΑ: Ο τομέας του νερού στο στόχαστρο των hackers



Η εγκατάσταση επεξεργασίας νερού στο Arkansas City χτυπήθηκε δύο ημέρες αφότου το Water Information Sharing and Analysis Center (WaterISAC) προειδοποίησε για επιθέσεις από Ρώσους hackers.



Μία ημέρα πριν, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) εξέδωσε οδηγίες για τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης (WWS), οι οποίες βοηθούν στην αξιολόγηση των πρακτικών στον κυβερνοχώρο και στη λήψη μέτρων για την πρόληψη επιθέσεων.



Arkansas City: Κυβερνοεπίθεση σε εγκατάσταση επεξεργασίας νερού


Τα τελευταία χρόνια, hacking ομάδες από το Ιράν και την Κίνα έχουν στοχεύσει και παραβιάσει διάφορα συστήματα νερού των ΗΠΑ.



Οι επιθέσεις στα υδρευτικά συστήματα μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στην παροχή νερού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες διακοπές νερού, επηρεάζοντας τόσο τις οικιακές χρήσεις όσο και τις βιομηχανικές διαδικασίες.



Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ρώσους hacktivists που παραβίασαν εγκαταστάσεις ύδρευσης



Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές μπορούν να παραποιήσουν την ποιότητα του νερού. Οι hackers μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των χημικών που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του νερού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επικίνδυνες συνθήκες για τη δημόσια υγεία.



Φυσικά, μπορεί να προκληθούν και σοβαρές οικονομικές απώλειες. Η αποκατάσταση των υδρευτικών συστημάτων μετά από μια επίθεση μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή, ενώ η διακοπή της παροχής νερού μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.



Τέλος, οι επιθέσεις αυτές μπορούν να προκαλέσουν απώλεια εμπιστοσύνης από το κοινό. Οι πολίτες εξαρτώνται από τα υδρευτικά συστήματα για την καθημερινή τους ζωή και η απειλή των επιθέσεων μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας.



Πηγή: www.bleepingcomputer.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια