Τεχνικά προβλήματα στην Alpha Bank – Έπεσε το e-banking

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Τεχνικά προβλήματα στην Alpha Bank – Έπεσε το e-banking
https://www.secnews.gr/615866/texnika-provlhmata-sthn-alpha-bank-epese-to-e-banking/
Sep 2nd 2024, 17:31

Προβλήματα με το e-banking της Alpha Bank προέκυψαν τη Δευτέρα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους πελάτες.







Η τράπεζα ανακοίνωσε καθυστερήσεις στη σύνδεση και την εκτέλεση συναλλαγών, με χρήστες να διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν καμία συναλλαγή.



Διαβάστε περισσότερα: Microsoft: Διοργανώνει συνέδριο για εταιρείες κυβερνοασφάλειας με αφορμή το blackout της Crowdstrike



Η εφαρμογή για κινητά και ο ιστότοπος της Alpha Bank παρουσιάζουν σοβαρές δυσλειτουργίες, με πολλούς χρήστες να μην μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους.



Η έλλειψη πρόσβασης είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία εγγραφής επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.



Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που περίμεναν τελευταία στιγμή να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, καθώς οι τεχνικές προβλήματα της εφαρμογής τους εμποδίζουν να προχωρήσουν. Οι χρήστες αναφέρουν ότι το login "κολλάει" τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητά, αυξάνοντας την ανησυχία και την απογοήτευσή τους.



Δείτε παρακάτω κάποια από τα tweets:















Δείτε επίσης: Το Coyote banking trojan στοχεύει χρήστες Windows στη Βραζιλία



Η Alpha Bank, προκειμένου να καθησυχάσει τους πελάτες της, ανάρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ζητώντας συγγνώμη για τις καθυστερήσεις και ενημερώνοντας ότι εργάζονται για την αποκατάσταση της λειτουργίας του e-banking.



Δείτε την ανακοίνωση της τράπεζας:







Η κατάσταση προκαλεί σοβαρές ανησυχίες, καθώς οι πελάτες φοβούνται πιθανές ποινές λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στις υπηρεσίες τους. Η τράπεζα διαβεβαιώνει ότι θα παρέχει νέα ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν.



Πηγές: lifo.grifarsala.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια