Νέες AI κάμερες θα χρησιμοποιηθούν για περιορισμό των ατυχημάτων

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Νέες AI κάμερες θα χρησιμοποιηθούν για περιορισμό των ατυχημάτων
https://www.secnews.gr/620227/nees-ai-cameres-xrisimopoihthoun-periorismo-atiximaton/
Sep 19th 2024, 18:51

Κάμερες AI, οι οποίες μπορούν να εντοπίσουν τους οδηγούς που στέλνουν μηνύματα κατά την οδήγηση, τοποθετούνται σε έναν δρόμο μετά από αύξηση των σοβαρών ατυχημάτων.









Δείτε επίσης: Amazon: Υπό έρευνα τα αυτόνομα robotaxi Zoox λόγω ατυχημάτων



Οι κάμερες μπορούν επίσης να εντοπίσουν εάν ένας οδηγός παραβαίνει το όριο ταχύτητας ή δεν φοράει ζώνη ασφαλείας.







Θα «παρέχουν αυτοματοποιημένη αναγνώριση ατόμων που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα κατά την οδήγηση προκειμένου να επιβληθούν οι νόμοι για την οδική ασφάλεια που αποσκοπούν στην αποτροπή της αποσπασματικής οδήγησης».



Οι κάμερες θα ααταγράφουν πλάνα από διερχόμενα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια θα περνούν μέσω AI για να ανιχνεύσουν εάν κάποιος χρησιμοποιεί το smartphone του ενώ οδηγεί ή αν κάποιος στο αυτοκίνητο δεν φοράει ζώνη ασφαλείας.



Θα τραβούν δύο φωτογραφίες : η μία από μια γωνία που καταγράφει εάν ένας οδηγός έχει ένα τηλέφωνο στο αυτί του και ελέγχει εάν φοράει ζώνη ασφαλείας και μια δεύτερη από βαθύτερη γωνία που θα μπορεί να δει αν κάποιος στέλνει μηνύματα.



Στη συνέχεια, το υλικό AI εξετάζεται από έναν άνθρωπο για να επιβεβαιωθεί ότι το λογισμικό είναι σωστό και ότι έχει πράγματι διαπραχθεί παράβαση. Εάν ο ανθρώπινος έλεγχος επιβεβαιώσει ότι έχει διαπραχθεί παράβαση, τότε ο οδηγός θα λαμβάνει ποινή. Αλλά αν η εικόνα είναι λανθασμένη και δείχνει ότι δεν έχει διαπραχθεί κανένα αδίκημα, τότε τα αρχεία θα διαγράφονται.



Δείτε ακόμα: Το σύστημα BlueCruise hands-free της Ford υπεύθυνο για δύο θανατηφόρα ατυχήματα



Ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Avon και του Somerset, Matt Boiles, είπε: "Το να λες στις οικογένειες των θυμάτων για το ατύχημα είναι απλώς φρικτό. Το να βλέπεις τους ανθρώπους κυριολεκτικά να καταρρέουν μπροστά στα μάτια σου είναι απαίσιο."



Οι γονείς δύο αδελφών που πέθαναν σε ατύχημα δήλωσαν ότι αισθάνονται «απογοητευμένοι» λόγω της περαιτέρω απώλειας ζωών μετά τον θάνατο των κορών τους.






Οι γονείς των άτυχων κοριτσιών δήλωσαν: "Αυτά τα ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν και τυχόν μελλοντικά ατυχήματα θα μπορούσαν να περιοριστούν μόνο εάν ο δρόμος είχε κάποια μορφή ελέγχου ταχύτητας."



Άλλα νέα μέτρα ασφαλείας πρόκειται να εφαρμοστούν στους δρόμους, περιλαμβάνουν καλύτερη σήμανση και περικοπή βλάστησης για βελτίωση της ορατότητας.



Δείτε επίσης: Euro NCAP: Η οθόνη αφής στις λειτουργίες των αυτοκινήτων αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων



Στοιχεία από το Υπουργείο Μεταφορών (DfT) διαπίστωσαν ότι 400.000 οδηγοί το χρόνο χρησιμοποιούν φορητή συσκευή ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Οι οδηγοί έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα εάν χρησιμοποιούν τηλέφωνο ενώ οδηγούν.



Πηγή: bbc



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια