Ο χάκερ 888 ισχυρίζεται διαρροή δεδομένων υπαλλήλων της SAP

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Ο χάκερ 888 ισχυρίζεται διαρροή δεδομένων υπαλλήλων της SAP
https://www.secnews.gr/619177/hacker-888-isxirizetai-diarroi-dedomenon-ipallilon-sap/
Sep 16th 2024, 15:51

Ένας λογαριασμός Twitter, γνωστός ως DarkWebInformer, ισχυρίστηκε ότι ένας διαβόητος χάκερ, που προσδιορίζεται με το ψευδώνυμο «888», φέρεται να διέρρευσε ευαίσθητα δεδομένα που ανήκουν σε υπαλλήλους της SAP.



Δείτε επίσης: Η 888 ισχυρίζεται ότι έχει διαρρεύσει τη βάση δεδομένων πελατών της BMW






Ένα μέλος του BreachForums ανέλαβε την ευθύνη για τη διαρροή μιας βάσης δεδομένων υπαλλήλων που υποτίθεται ότι ανήκει στη SAP SE, μια από τις κορυφαίες εταιρείες λογισμικού για επιχειρήσεις στον κόσμο.



Η διαρροή φέρεται να περιλαμβάνει ευαίσθητες πληροφορίες περίπου 2.600 εργαζομένων, όπως ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τίτλους εργασίας.



Η αυθεντικότητα των ισχυρισμών του χάκερ 888 παραμένει μη επαληθευμένη και η SAP δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη δήλωση για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Εάν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν αληθείς, οι επιπτώσεις για τη SAP – έναν παγκόσμιο ηγέτη στο εταιρικό λογισμικό – θα μπορούσαν να είναι σημαντικές.



Η εταιρεία, η οποία υπερηφανεύεται για την παροχή ασφαλών λύσεων σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον έλεγχο των μέτρων προστασίας δεδομένων της.



Δείτε ακόμα: Η ομάδα hacker 888 παίρνει την ευθύνη για την παραβίαση της Shell



Η πιθανή παραβίαση θα μπορούσε επίσης να εγκυμονεί κινδύνους για τους εργαζόμενους που επηρεάζονται, οι οποίοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κλοπή ταυτότητας ή άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο.






Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία της άμεσης δράσης, παροτρύνοντας τη SAP να διεξάγει ενδελεχή έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς του χάκερ 888 και, εάν είναι απαραίτητο, να ενισχύσει τα πρωτόκολλά της στον κυβερνοχώρο για την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών.



Η υποτιθέμενη διαρροή δεδομένων έχει προκαλέσει εκτεταμένη ανησυχία μεταξύ των επαγγελματιών της κυβερνοασφάλειας και του ευρύτερου κοινού.



Πολλοί ζητούν διαφάνεια και υπευθυνότητα από τη SAP, προτρέποντας την εταιρεία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της.



Στην ψηφιακή εποχή, όπου οι παραβιάσεις δεδομένων γίνονται όλο και πιο συχνές, οι οργανισμοί πρέπει να διατηρούν ισχυρά συστήματα ασφαλείας και να ανταποκρίνονται άμεσα σε οποιεσδήποτε απειλές.



Δείτε επίσης: Ευπάθεια Windows καταχράστηκε από τη Void Banshee σε επιθέσεις zero-day



Η διαρροή δεδομένων, όπως αυτή που ισχυρίζεται ο χάκερ 888 για την SAP, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί σήμερα. Ένα τέτοιο περιστατικό συμβαίνει όταν ευαίσθητες, προστατευόμενες ή εμπιστευτικές πληροφορίες εκτίθενται ή διανέμονται χωρίς άδεια. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακόβουλες επιθέσεις, ανθρώπινα λάθη ή αδυναμίες στο σύστημα ασφάλειας πληροφοριών. Οι επιπτώσεις μιας διαρροής δεδομένων μπορούν να είναι καταστροφικές, με πιθανές συνέπειες την οικονομική ζημία, την απώλεια φήμης, και την νομική ευθύνη για την προσβολή προσωπικών δεδομένων. Για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, είναι ζωτικής σημασίας η υιοθέτηση ισχυρών μέτρων ασφαλείας, καθώς και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα προστασίας δεδομένων.



Πηγή: cybersecuritynews



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια