Ευπάθεια στο Siri επιτρέπει την κλοπή δεδομένων ακόμα και σε κλειδωμένες συσκευές Apple

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Ευπάθεια στο Siri επιτρέπει την κλοπή δεδομένων ακόμα και σε κλειδωμένες συσκευές Apple
https://www.secnews.gr/612112/eupatheia-sto-siri-epitrepei-thn-kloph-dedomenwn-akoma-kai-se-kleidwmenes-syskeves-apple/
Aug 1st 2024, 12:44

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει διάφορες υπηρεσίες της, προκειμένου να διορθώσει πρόσφατη ευπάθεια που ανακαλύφθηκε στο Siri, τον ψηφιακό βοηθό του iOS.







Η ευπάθεια που ανακαλύφθηκε στο Siri, μπορούν σύμφωνα με τους ειδικούς, να επιτρέψουν σε έναν χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες ακόμα και μέσω μιας κλειδωμένης συσκευής. Όταν μια συσκευή είναι κλειδωμένη, ο ψηφιακός βοηθός μπορεί να επεξεργάζεται φωνητικές εντολές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόσβαση σε επαφές και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.



Διαβάστε περισσότερα: Το Apple Intelligence και ένα καλύτερο Siri ενδέχεται να έρθουν στα iPhone



Στις τελευταίες της επιδιορθώσεις, η Apple περιορίζει αυτές τις επιλογές προκειμένου να εμποδίσει κακόβουλους παράγοντες να εκμεταλλεύονται την ευπάθεια αυτή, ακόμη και αν έχουν φυσική πρόσβαση σε μια συσκευή.



Εκτός από το iPhone, η εταιρεία διορθώνει μια αντίστοιχη ευπάθεια στο Apple Watch, καθώς και στα iOS, iPadOS και macOS Ventura. Η Apple συνεργάζεται με ειδικούς ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες της είναι προστατευμένοι από πιθανές απειλές. Οι ενημερώσεις αυτές περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην αναγνώριση φωνής και περιορισμούς στην πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες μέσω του Siri.







Δείτε επίσης: Με το iOS 18 μπορείτε να δώσετε στο Siri νέο όνομα



Οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώσουν την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού του iOS και του iPadOS, δηλαδή το iOS 17.6 ή το iPadOS 17.6, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους ευπάθειες, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις, επιλέγοντας Γενικά και στη συνέχεια Ενημέρωση Λογισμικού.



Πηγή: darkreading



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια