Σκληραίνει την κόντρα με Κασσελάκη ο Πολάκης και ζητά νέα ηγεσία...

Nonews-NEWS.com



Σκληραίνει την κόντρα με Κασσελάκη ο Πολάκης και ζητά νέα ηγεσία...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_273.html
Aug 31st 2024, 10:45



Παρών την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν και διαγραμμένος σε αυτή τη φάση από την Κ.Ο., δηλώνει ο Παύλος Πολάκης με μια μεταμεσονύχτια ανάρτηση στο Facebook που ρίχνει κι άλλο λάδι στη «φωτιά» που έχει ανάψει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, όπου όλα είναι ανοιχτά και κάποιοι βουλευτές έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της εκλογής νέου προέδρου, ο ανεξάρτητος πια βουλευτής θέτει με τη σειρά του θέμα αλλαγής της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 
«Ήρθε ο καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:«Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ-Καιρός για σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση-Καιρός να βάλουμε πλώρη να τους ρίξουμε-Καιρός για πρόγραμμα και σχέδιο ανάταξης της κοινωνικής πλειοψηφίας σε σύγκρουση με τη διαπλοκή».

Η ανάρτηση αυτή λίγες μόνο ώρες μετά τον γάμο του Στ. Κασσελάκη στην Κρήτη, εξ' ου και η αναφορά «τώρα που τελείωσε....» του Π. Πολάκη, ήρθε λίγο μετά το άνοιγμα προσέγγισης που έκανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς. Σε συνέντευξή του χθες στο OPEN ερωτηθείς για το εάν ο Π. Πολάκης καταθέσει πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη, είπε: «Να ρωτήσετε τον Πολάκη αν σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής». Στο σημείο αυτό πρόσθεσε πως «ο Παύλος Πολάκης είναι ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά».
Αυτή τη στιγμή, το χάσμα ανάμεσα στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και την εσωκομματική αντιπολίτευση (την αποκαλούμενη ομάδα των 87) μοιάζει αγεφύρωτο, μετά μάλιστα τα όσα έλαβαν χώρα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Υπενθυμίζεται ότι η αιφνίδια πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή των προσώπων (μεταξύ αυτών του μέχρι πρόσφατα προέδρου της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλου) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με στελέχη να εξαπολύουν αιχμές αλλά και ξεκάθαρες βολές κατά του προέδρου.
Το οριακό τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ακολούθησε, απλώς επιβεβαίωσε ότι το κόμμα είναι βαθιά διχασμένο και ότι όλα μπορούν να συμβούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. 
Τις τελευταίες ημέρες, πληθαίνουν οι φωνές για νέα προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες. «Η εκλογή από τη βάση θα είναι μια λυτρωτική κίνηση για τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε με νόημα την Τετάρτη η Όλγα Γεροβασίλη, προειδοποιώντας ότι υπάρχει αγωνία για να μην φτάσει το κόμμα ξανά στο 3%.
Αιχμές άφησε και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος δεν κρύβει πλέον την έντονη δυσφορία για την αντικατάστασή του στην Κ.Ο. του κόμματος. Ο κ. Φάμελλος δεν ζήτησε ευθέως εκλογές, ωστόσο επισήμανε ότι έχει ανοίξει «ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας».  
Αστερίσκους για τον Στέφανο Κασσελάκη έβαλε και ο Χρήστος Γιαννούλης υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σαφέστατα πρόβλημα στην ηγεσία του κόμματος, προτάσσοντας συνάμα και το ζήτημα της ενότητας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Στ. Κασσελάκης φέρεται να «ξορκίζει» σε αυτή τη φάση τις νέες εκλογές και ζητά από τους αμφισβητίες να τον «προκαλέσουν», δηλώνοντας έτοιμος για μια νέα «μονομαχία».
Το ερώτημα είναι, λοιπόν, εάν θα κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και από ποιους. Σε μια τέτοια περίπτωση, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιοι τελικά θα στηρίξουν μια τέτοια πρόταση, καθώς οι 87 δεν φτάνουν για να αλλάξουν τις ισορροπίες και θα χρειαστεί ευρύτερες συμμαχίες. 
Στο μεταξύ ο Χρήστος Σπίρτζης κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση» διαγραφής του σε μια σκληρή επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια