Πληρωμένες απαντήσεις στις ανερυθρίαστες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη...

Nonews-NEWS.com



Πληρωμένες απαντήσεις στις ανερυθρίαστες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_711.html
Aug 23rd 2024, 17:55


Η ΟΕΝΓΕ αποδομεί τους ισχυρισμούς του υπουργού, την παραίτησή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...Να βγει κι από πάνω επιχειρεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τη στιγμή που καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχοντας τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παρά λοιπόν, τα τελευταία τραγικά περιστατικά με ασθενείς σε Σάμο, Κω, Κρήτη και Μαγνησία, ο υπουργός όχι μόνο συνέχισε να σφυρίζει αδιάφορα, αλλά προσπάθησε να παρουσιάσει τις καταγγελίες ως ψευδείς στο πλαίσιο προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του υπουργού στον θάνατο τουρίστριας στη Μαγνησία (σε μικρή απόσταση από το αγροτικό ιατρείο, που ήταν κλειστό καθώς δεν υπήρχε ούτε αγροτικός ειδικευόμενος γιατρός), υποστηρίζοντας πως το συμβάν έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο, το ΕΚΑΒ έφτασε σε 20 λεπτά και πως θα πέθανε έτσι κι αλλιώς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις Γεωργιάδη προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα social media, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον υπουργό από την κυβέρνηση. 

«Κύριε Μητσοτάκη, η δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό υγείας «η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς» είναι ακραίο δείγμα κυνισμού. Ξέρω ότι με τον κ. Γεωργιάδη μοιράζεστε τον ίδιο κυνισμό και την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης (το είδαμε από τα Τέμπη ως την Πεντέλη), αλλά η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να «θεραπευτεί» μόνο με άμεση αποπομπή του», ανάρτησε ο Στ. Κασσελάκης.

Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμενε στο ότι όλα έγιναν σωστά, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Μάλιστα, στην απάντησή του εργαλειοποίησε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Κύριε Κασσελάκη επειδή έχετε εσωκομματικά προβλήματα μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο είναι ντροπή».

Η ΟΕΝΓΕ «κράζει» τον Γεωργιάδη
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποδόμησε τους ισχυρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη, όσον αφορά τη δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο της Σάμου, με επιστολή της προς τον υπουργό.

Μεταξύ άλλων η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις σε ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, για τμήματα (όπως η ΜΕΘ και η Παιδιατρική Κλινική) που απειλούνται με λουκέτο και υπογραμμίζει πως «λύση στα οξυμμένα προβλήματα των υγειονομικών και των ασθενών δεν είναι τα μπαλώματα με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο».
Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζει προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού, καθώς και «ομολογία» ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να στελεχώσει τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, γιατί θεωρεί την υγεία του λαού κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και "απειλή" για τις "αντοχές" της οικονομίας των λίγων». 
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία τονίζει για όσα συμβαίνουν στη Σάμο πως «η κατάρρευση της μοναδικής μόνιμης Παιδιάτρου του νοσοκομείου της Σάμου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και των συνεχών ενεργών εφημεριών, η οποία υπέστη ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο για το οποίο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, είναι αδιάψευστος μάρτυρας των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό και της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο, την οποία επανειλημμένως έχουν αναδείξει και καταγγείλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου, ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σωματεία και μαζικοί φορείς του νησιού. Επισημαίνουμε (όπως είχαμε επισημάνει και στην περίπτωση της συναδέλφου Αναισθησιολόγου στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης) πως η αιτιολογική συσχέτιση της υπερεργασίας με την πρόκληση ισχαιμικών αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων είναι απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονικά».
Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «την ώρα που κρίσιμα τμήματα του νοσοκομείου όπως η ΜΕΘ και η Παιδιατρική Κλινική απειλούνται με λουκέτο, την ώρα που οι υγειονομικοί καταρρέουν, όταν εδώ και χρόνια δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μια θέση για το ΤΕΠ του νοσοκομείου, αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις του υπουργού υγείας κ. Γεωργιάδη ο οποίος έσπευσε από τη μία να εξωραΐσει την πραγματικότητα, και από την άλλη να επιρρίψει ξανά ευθύνες στους γιατρούς που δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις λιγοστές θέσεις που προκηρύσσονται.» 
»Για μία ακόμη φορά ο υπουργός υγείας υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης και των προκατόχων της, της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά, επιχειρηματικά κριτήρια. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο ποσοστό κάλυψης των κλινών του νοσοκομείου κατά 41%. Υποστήριξε δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αφού η πληρότητα των κλινών είναι χαμηλή, λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία, οι 30 μόνιμοι γιατροί που υπηρετούν σε σύνολο 75 που προβλέπει ο απαρχαιωμένος οργανισμός, φτάνουν και περισσεύουν.»
»Είναι μία επιπλέον ομολογία ότι η κυβέρνηση δε θέλει να στελεχώσει τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, γιατί θεωρεί την υγεία του λαού κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και "απειλή" για τις "αντοχές" της οικονομίας των λίγων. Άλλωστε ο υπουργός εμμέσως πλην σαφώς ομολόγησε την αλήθεια των καταγγελιών ανακοινώνοντας πως κάνει αποδεκτή την παραίτηση της διοικήτριας του νοσοκομείου».
Η ΟΕΝΓΕ τονίζει επίσης ότι «λύση στα οξυμμένα προβλήματα των υγειονομικών και των ασθενών δεν είναι τα μπαλώματα με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Πολύ περισσότερο δεν είναι λύση αλλά η αιτία της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης του δημόσιου συστήματος υγείας, η ενίσχυση της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Λύση είναι η ικανοποίηση εδώ και τώρα, χθες των αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών.»
→Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΕΝΓΕ καλεί σε συλλαλητήρια την ερχόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 19.30 στη πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο και στις 21.00 στη πλατεία Ευδήλου Ικαρίας.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια