Φωτιά στον Μαραθώνα...

Nonews-NEWS.com



Φωτιά στον Μαραθώνα...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_185.html
Aug 18th 2024, 18:09


Υπό μερικό έλεγχο στο Λιτόχωρο...
Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μετωπαΠυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μάχης Μαραθώνα στο Μαραθώνα Αττικής...Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τρία ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η εικόνα της πύρινης εστίας είναι αισιόδοξη. 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα, επίσης σε χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα Λιτοχώρου, του δήμου Δίου Ολύμπου στην Πιερία.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύθηκαν άμεσα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου, 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Ενεργοποιήθηκε μάλιστα το 112, το οποίο παρακινούσε όσους βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή να απομακρυνθούν προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά.

Στο μεταξύ, η φωτιά ακινητοποίησε και αμαξοστοιχίες τρένων. Σε σχετική ανακοίνωση από τη Hellenic Train υπογραμμίζεται: «Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις».

►Υπό μερικό έλεγχο δίνει η Πυροσβεστική και τη δασική φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Παυλιάδα Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.
►Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε και στην περιοχή Βασαίικα Ιωαννίνων. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
►Το πρωί, εκδηλώθηκε δασική φωτιά στην περιοχή Μάραθος Ευρυτανίας. Έχουν κινητοποιηθεί 16 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ, τέσσερα οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.  
►Στους Φούρνους Ικαρίας, σε ύφεση αλλά με μικρές αναζωπυρώσεις παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Καμάρι. Η φωτιά αρχικά έφτασε έξω από τις αυλές των σπιτιών και περιμετρικά στην εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη. Οι δασοκομάντος που έφτασαν από τη Σάμο, με τη συνεργασία των εθελοντών του νησιού, αλλά και των κατοίκων, κατάφεραν να σώσουν τον οικισμό. Αργά το απόγευμα χρειάστηκε 19 κάτοικοι από το Καμάρι να μεταφερθούν στον Άγιο Μηνά με πλωτά σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη. Μόλις τα πράγματα καλυτέρεψαν, επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Η φωτιά εκτιμάται ότι έχει κάψει περίπου 7.000 στρέμματα, κυρίως εκτάσεις φρυγάνων των ψευδοστεπών, που είναι ένας από τους σημαντικότερους οικοτόπους πρώτης προτεραιότητας και απολύτου προστασίας του Natura για την άγρια πανίδα του Αιγαίου. 
►Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό στην περιοχή Λουτράκι στην Αριδαία. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, στην περιοχή υπάρχουν μόνο λίγο καπνοί.
►Στο Φαλακρό όρος στη Δράμα, υπάρχουν δασοκομάντος στις θέσεις Άγιο Πνεύμα και Τσακαλίνα, όπου έχουμε μόνο καπνούς, ενώ στη θέση Πύργοι καπνίζει ένα δέντρο και γίνονται ενέργειες από δασοκομάντος για να σβήσει. 
►Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Σιντικής, Γιώργος Τάτσιος, στις Σέρρες, η φωτιά στο όρος Όρβηλος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, δεν έχει σβήσει, καίει ανεξέλεγκτη και χωρίς αντιμετώπιση από τις 18 Ιουλίου, με το μέτωπο στο δυτικό τμήμα του βουνού, στην πλευρά του Άγκιστρου, να είναι πλέον σε ύφεση, έχοντας ωστόσο κάψει έκταση 12.000 στρεμμάτων.
Στο Χιονοχώρι, επίσης στις Σέρρες, καπνίζουν δύο σημεία σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, νοητά προς την πλευρά του Μοναστηριού Τιμίου Προδρόμου.
►Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 19 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) στη μισή χώρα.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια