Αναζητείται φως στο τούνελ...

Nonews-NEWS.com



Αναζητείται φως στο τούνελ...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_492.html
Aug 19th 2024, 22:56



Σιγά σιγά από σήμερα η πολιτική ζωή της χώρας επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς αλλά με τους χειρότερους όρους για όλα τα πολιτικά κόμματα που είναι ή εμφανίζονται ως κόμματα εξουσίας, καθώς όλα τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία οφείλουν να αναμετρηθούν είναι μπροστά τους...
Η Ν.Δ., που γνώρισε μια πολύ μεγάλη εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές, όχι μόνο δεν κατάφερε ως κυβέρνηση να γυρίσει το κλίμα με τον ανασχηματισμό του κ. Μητσοτάκη, αλλά έχει μπροστά της μια πραγματικότητα πολύ επιβαρυμένη λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική -και όχι μόνο- και φυσικά λόγω της ακρίβειας η οποία ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία εδώ και περίπου τρία χρόνια.
Τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια επιτελεία της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά, όπως όλα δείχνουν, τα περιθώρια των κυβερνητικών ελιγμών έχουν πλέον στενέψει και οι κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν αποδίδουν πια τα προσδοκώμενα καθώς η κοινωνία δεν τσιμπάει.
Σε αυτές τις συνθήκες, όπου η κυβέρνηση έχει πάρει την κάτω βόλτα, δεν είναι ορατή μια πειστική εναλλακτική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς το καταστατικό του συνέδριο το φθινόπωρο χωρίς καθαρές λύσεις, σε θολό τοπίο, με έντονες διαφωνίες και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία εκλογής αρχηγού που εκ των πραγμάτων είναι μια εσωστρεφής διαδικασία.
Το παράδοξο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι προσθέτει προβλήματα σε αυτά που έχει. Η παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου με διακηρυγμένο σκοπό να τον αντικαταστήσει ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται στην πράξη πως κρυφό στόχο έχει μια σύγκρουση του νυν προέδρου του κόμματος με τον τέως, την οποία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί διακαώς.
Χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι η 8η επιλαχούσα θα παραιτηθεί για χάρη του ώστε να γίνει βουλευτής, ο κ. Κασσελάκης και το επιτελείο του αφήνουν να διαρρεύσει ότι το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στη στάση που θα κρατήσουν η κ. Τσαπανίδου ή ο κ. Καλογήρου -τους οποίους χρεώνουν στoν Αλέξη Τσίπρα- αδιαφορώντας πλήρως, αν τελικά αυτοί φύγουν από τη μέση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει μία έδρα στη Βουλή!
Σε τέτοιες συνθήκες, πάντως, όπου το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση και βαίνει από το κακό στο χειρότερο, ο μεγάλος χαμένος είναι οι πολίτες που δεν βλέπουν από κάπου να ξημερώνει.
Εfsyn.gr




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια