Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ...

Nonews-NEWS.com



Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_5600.html
Aug 20th 2024, 19:04


... για την προσπάθεια να μπει στη βουλή ο Κασσελάκης...
Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κουμουνδούρου μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη βουλευτική του έδρα και την προσπάθεια να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή...

Για να συμβεί αυτό που αρκετοί έχουν εκτιμήσει πως αποτελεί και… ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την πλευρά Τσίπρα, θα πρέπει να παραιτηθούν της θέσης τους τέσσερα άτομα, η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου και η Ζωρζέτα Λάλη.

Δεν παραιτείται, καταγγέλλει απειλέςΗ τελευταία, σήμερα, άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου, καθώς, με δήλωσή της στο dnews, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί από τη θέση της, ενώ σημειώνει ότι έλαβε απειλές για την ίδια και την οικογένειά της.
Η Ζωρζέτα Λάλη, η οποία στηρίζει πλέον τη Νέα Αριστερά, καταγγέλλει στη δήλωσή της τον Νικόλαο Αυλιανό, ο οποίος με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη απολογηθεί και τονίζει πως δεν επιθυμούσε να την τρομάξει.
Η δήλωση της επιλαχούσας αναφέρει: Όπως δήλωσα και τον περασμένο Μάρτιο, αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις, έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής. Επ' ευκαιρία να σας πω ότι έλαβα, καθώς και η οικογένειά μου, απ' ευθείας απειλή από τον κ. Νικόλαο Αυλιανό γιατί δεν δίνω την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγραψε επώνυμα και με φωτογραφία στο site της ηλεκτρονικής Αυγής την περασμένη Τρίτη και όταν τον έψαξα στο FB διαφημίζει τις κυνηγετικές του ικανότητες, άρα οπλοφορεί. Θα έπρεπε η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα δημοσιοποιούν.

«Είναι πολύ μακρινή και πολύ αντι-ΣΥΡΙΖΑ»Στην κα Λάλη, πάντως, απάντησε μέσω Twitter η Νίνα Κασιμάτη με ένα δηλητηριώδες post σημειώνοντας «Η δήλωση της δόλιας κ. Λάλη είναι απλώς irrelevant. Καθώς η ίδια είναι πολύ μακρινή επιλαχούσα και πολύ αντι-ΣΥΡΙΖΑ, για να απασχολεί τον δημόσιο βίο με την αναξιοπρεπή θέλησή της να γίνει Βουλευτής κλέβοντας μία έδρα απ' το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ [του=γενική κτητική].»

«Κανείς δε μπορεί να επιβάλει»
Την άποψή του για το θέμα εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να επιβάλει να παραιτηθούν για να μπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.
Πάντως έσπευσε να συμπληρώσει πως ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί εάν βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση. 
«Βέλη» και από την Τζάκρη
Στην κα Λάλη απάντησε με μακροσκελή ανακοίνωση και η Θεοδώρα Τζάκρη βάζοντας επτά συγκεκριμένα σημεία προς την επιλαχούσα βουλεύτρια.
Ειδικότερα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές πως η δήλωση αυτή «γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία από κάποιον/α/ους τρίτους», ενώ υπογραμμίζει ότι:
Υπάρχουν όμως και μερικά ακόμη προβλήματα, ηθικού και πολιτικού χαρακτήρα:
Η αναφερομένη «εμπιστοσύνη των εκλογέων …» έχει εκφραστεί πρωτευόντως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως προς το πρόσωπο της. Στο όποιο δίλημμα δημιουργεί η διάσταση των δύο, δια της αποχώρησης της, πως προκύπτει ότι τιμάται καλύτερα η «εμπιστοσύνη των εκλογέων …» με την παρακράτηση της έδρας υπέρ του ατόμου της κι όχι υπέρ της συλλογικότητας η οποία τιμητικά την εμπιστεύτηκε;Υπαγορεύεται άραγε το αντίθετο από μια νέα συλλογικότητα στην οποία προσχώρησε ή πρόκειται για έναν προσωπικό τυχοδιωκτισμό;Υπηρετεί καλύτερα την δημοκρατική λειτουργία, η είσοδος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Βουλή, στο πρόσωπο του οποίου έχει εκφραστεί η εμπιστοσύνη των εκλογέων στην πρόσφατη κάλπη.Η πλήρης αποχή της κ ΛΑΛΗ από κάθε αντιπολιτευτική δραστηριότητα κατά το έτος που μεσολάβησε (Α-ΛΑΛΗ).Η ύπαρξη σειράς υλικών ωφελημάτων που θα τα έχουν απαρνηθεί αρκετοί πριν από εκείνη, προκειμένου να υπηρετήσουν έναν σκοπό που ίσως εκείνη δεν τον εκτιμά αλλά αυτό δεν συνιστά και λόγο για να επωφεληθεί. Υπηρετείται έτσι, η προβλεπόμενη εκπροσώπηση των αποδήμων (νομικώς και ουσιαστικώς υποχρεωτική).Δείχνει σεβασμό προς την εκφρασμένη με σαφήνεια βούληση του παραιτηθέντος, καθηγητή κ Όθωνα Ηλιόπουλου.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια