(Ακρο)δεξιός με σιγαστήρα...

Nonews-NEWS.com



(Ακρο)δεξιός με σιγαστήρα...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_448.html
Aug 5th 2024, 22:53



Ο προηγούμενος έκανε πολλή φασαρία. Κόμπαζε, κορδωνόταν, έπαιζε θέατρο, φωνασκούσε, είχε λυμένο το ζωνάρι γιατί ήτανε «της αντρικής σχολής», πρωταγωνιστούσε στις εθνικές εορτές και τις Αποκριές, εμφανιζόταν σε τηλεπαιχνίδια, συνδαύλιζε φωτιές που έκαιγαν βιβλία, έκανε νοήματα σε ακροδεξιούς νταήδες που χτυπούσαν τον Γιάννη Μπουτάρη...
Ο σημερινός –λίγο πριν γίνει Ευρωπαίος επίτροπος– διαδέχθηκε το «παιδί του λαού» όταν αυτό πιάστηκε με ένα πάκο διαγραφές προστίμων σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας διαδέχθηκε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη λες και δεν είχε υπάρξει ποτέ ο Πανίκας. Ο Απόστολος είχε πολιτική μαγιά από τον πατέρα του. Η πολιτική κληρονομιά ήταν αδιαμφισβήτητη, διότι όσοι ανέβαζαν τη δεκαετία του 1970 στην εξέδρα τον πατέρα Τζιτζικώστα είχαν κληροδοτήσει στα παιδιά τους την ανάγκη για έναν Τζιτζικώστα. Αυτά τα καταλαβαίνουν μόνο οι ντόπιοι, οι υπόλοιποι δεν σκαμπάζουν γρυ από ερμηνείες των συνθηκών στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέβηκε επίπεδο, βερνίκωσε την κληρονομιά με σπουδές σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο. Επιανε στον αέρα το πνεύμα των καιρών. Τα πήγε καλά και με τους Συριζαίους. Η εμφάνιση βλέπετε θέλει λούστρο. Φερ' ειπείν απαιτεί τέχνη να ξεχαστεί η σχέση του με τα δεξιά άκρα –που δεν διαταράχθηκε ποτέ– και του εξασφάλισε τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές του 2014, όταν νίκησε τον νεοδημοκράτη Γιάννη Ιωαννίδη με τη βοήθεια καραμανλικών –φυσικά– αλλά και των Πάνου Καμένου, Βύρωνα Πολύδωρα και Γιώργου Καρατζαφέρη!!!
Ο Τζιτζικώστας κατέστη ανέγγιχτος για τα μέσα ενημέρωσης της Κεντρικής Μακεδονίας πολύ πριν από τις πανελλήνιες γητειές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ανέβηκε στην εξέδρα του συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά έκλεισε αποφασιστικά το μάτι στους νεομακεδονομάχους με τις πινακίδες –που δεν θα γράψουν ποτέ Βόρεια Μακεδονία– και έκτοτε σιώπησε. Ο Νίκος Κοτζιάς διάβασε καίρια τα σημάδια: «Αλλη μια πάσα Μητσοτάκη στο VMRO!»
Απόστολος Λυκεσάς
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια