Φοβάται νέο φιάσκο ο Κικίλιας, κουνά το δάχτυλο στους πολίτες...

Nonews-NEWS.com



Φοβάται νέο φιάσκο ο Κικίλιας, κουνά το δάχτυλο στους πολίτες...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_102.html
Aug 22nd 2024, 17:54



Τα μελτέμια τρομάζουν τον υπουργό, που προειδοποιεί τους πολίτες πως «κανένα λάθος δεν επιτρέπεται»...Πλήρης ήταν η αποτυχία του «επιτελικού κράτους» να αποτρέψει ακόμα μια τραγωδία της πύρινης λαίλαπας, στην Αττική. Μετά το ηχηρό φιάσκο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε –για ακόμα μια φορά– να διαχειριστεί επικοινωνιακά την καταστροφή, χωρίς να διστάσει να κουνήσει το δάχτυλο στους πολίτες, με αιχμή του δόρατος τα ακαθάριστα οικόπεδα.
Τώρα, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εμφανίζεται προβληματισμένο για τα μελτέμια που θα επικρατήσουν στη χώρα τις επόμενες ημέρες, φοβούμενο το ξέσπασμα μεγάλων πυρκαγιών και πιθανώς ένα νέο φιάσκο. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας αποποιείται από τώρα κάθε ευθύνης για το ενδεχόμενο καταστροφικών πύρινων μετώπων και μετακυλίει εξαρχής το βάρος στους πολίτες. 
Σήμερα, λοιπόν, μετά τη συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, ο Β. Κικίλιας δήλωσε ότι «για το επόμενο τριήμερο θα έχουμε δύσκολες καιρικές συνθήκες και θα επικρατήσουν μελτέμια. Συγκεκριμένα, στην Αττικοβοιωτία, στην Εύβοια, στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στα νησιά του Βόρειου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου θα επικρατήσουν μελτέμια της τάξης των 6 και 7 μποφόρ, σταδιακά από αύριο Παρασκευή, Σάββατο και θα ενισχυθούν περαιτέρω την Κυριακή».
Κουνώντας το δάχτυλο, ο υπουργός είπε χωρίς δισταγμό: «Εφιστώ την προσοχή όλων και ζητώ από τους συμπολίτες μας τη μέγιστη δυνατή προσοχή, γιατί κανένα λάθος δεν επιτρέπεται».
► Υπενθυμίζεται πάντως πως οι πολίτες εξέφρασαν την οργή τους για την κυβερνητική διαχείριση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Β.Α. Αττική, αποδοκιμάζοντας έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη (επικοινωνιακού τύπου) επίσκεψή του στα καμένα της Πεντέλης.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια