Ομολογίες ενοχής...

Nonews-NEWS.com



Ομολογίες ενοχής...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_341.html
Aug 21st 2024, 22:49



Ο πρωθυπουργός επανήλθε χθες στην πραγματικότητα της καθημαγμένης Αττικής μετά την πρόσφατη πυρκαγιά...Είχε έρθει ξανά διακόπτοντας τις διακοπές του όταν η καταστροφή ήταν σε εξέλιξη. Και επέστρεψε στην καλοκαιρινή του ραστώνη όταν το κακό σταμάτησε, για να πει ότι ήταν λίγοι οι πολίτες που επλήγησαν.
Αν είχε συναίσθηση του τι συνέβη κι αν ήταν πολιτικός με συναίσθηση της ευθύνης, θα έμενε εδώ. Για να ήταν σε θέση όχι χθες αλλά πολύ νωρίτερα να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την ευθύνη της κυβέρνησής του. Δεν το έπραξε και σίγουρα δεν θα το πράξει ποτέ. Αλλά τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στην Πεντέλη προδίδουν τις εγκληματικές ελλείψεις των προηγούμενων ετών.
Δεν πρόκειται να σταθούμε σ' εκείνα τα μέτρα που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, οικοσκευές κ.λπ. Τα θεωρούμε ελλιπή γιατί θα έπρεπε να καλύπτουν το 100%, κάτι που συνιστά βασικό αίτημα των πολιτών που επλήγησαν. Θα σταθούμε στις έμμεσες αλλά σαφείς παραδοχές των κυβερνητικών ελλείψεων που καθόρισαν την έκταση της καταστροφής.
Το σχέδιο των δέκα σημείων που ανακοινώθηκε χθες αναφέρει ότι «η κυβέρνηση αναθέτει στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και στις Δασικές Υπηρεσίες την εκπόνηση και παρουσίαση έως το τέλος Σεπτεμβρίου ειδικού σχεδίου για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των δασών και των ρεμάτων της Αττικής». Επίσης, «εκπονούνται αντιπυρικές μελέτες για όλη τη χώρα, συνολικής επιφάνειας 42 εκατ. στρεμμάτων».
Το ερώτημα είναι «τώρα;», μετά την καταστροφή; Αν αυτό δεν είναι παραδοχή των ευθυνών σας, κύριοι, τότε τι είναι; Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Επρεπε να περάσουν τρία χρόνια δικής σας απραξίας και τόσων καταστροφών για να καταλάβετε ότι χρειάζονται αντιπυρικές μελέτες για όλη τη χώρα και «ειδικό σχέδιο για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των δασών και των ρεμάτων της Αττικής»;
Θυμίζουμε πως όλα αυτά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης από το 2018, μετά την τραγωδία στο Μάτι. Γιατί δεν τα έκανε από το καλοκαίρι του 2019 που έγινε εκείνος πρωθυπουργός και η Ν.Δ. κυβέρνηση; Φταίνε οι πολίτες που σας θεωρούν υπεύθυνους για ό,τι τους συμβαίνει;
Εfsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια