Μόνος εναντίον όλων ο Νετανιάχου...

Nonews-NEWS.com



Μόνος εναντίον όλων ο Νετανιάχου...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_943.html
Aug 6th 2024, 09:00



Το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει περιφερειακές εντάσεις, όμως πιστεύει πως χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ ώστε να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών... μετά το φόνο του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη.
«Το Ιράν επιδιώκει να εγκαθιδρύσει σταθερότητα στην περιοχή, όμως αυτή θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)», δήλωσε ο Νάσερ Καναανί, προσθέτοντας πως η ανάληψη δράσης εκ μέρους της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.
Ο Καναανί κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάψουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας πως η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να υποστηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου».
Ο κορυφαίος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε σήμερα την απειλή του επίλεκτου αυτού σώματος ότι «η τιμωρία» του Ισραήλ θα έρθει «σε εύθετο χρόνο».
Το 2023, λίγους μήνες πριν από την έναρξη της τρέχουσας «πυρκαγιάς» Ισραήλ-Γάζας, ο διάσημος Αμερικανός μελετητής Νόαμ Τσόμσκι ρωτήθηκε για την κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.
Ο Τσόμσκι ανέφερε ότι λαμβάνει χώρα μια «μετατόπιση των καταστάσεων».
Ιστορικά, είπε, «όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούσαν από το [Ισραήλ] να κάνει κάτι, θα το έκανε».
Ο Τσόμσκι παρατήρησε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια καθώς οι ισραηλινοί πολιτικοί ηγέτες έχουν μιλήσει ειλικρινά για τη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ.
«Είναι η πρώτη φορά που η αντιπαράθεση [μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ] είναι τόσο ξεκάθαρη και δεν είναι σαφές πώς θα απαντήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε.
Ο τρέχων πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα αποκάλυψε τώρα ποια θα ήταν η απάντηση των ΗΠΑ στην ισραηλινή αδιαλλαξία: συναίνεση.
Αντί να χρησιμοποιήσει τη σημαντική μόχλευση για να αναγκάσει το Ισραήλ να συμμορφωθεί με τις αμερικανικές θέσεις, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν υποχωρεί με συνέπεια στο Ισραήλ. Αυτή η απάντηση όχι μόνο είναι ενθαρρυντικές αντιλήψεις στο εξωτερικό για την αδυναμία της Αμερικής, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει καταστροφικές επιπτώσεις για τις εσωτερικές της υποθέσεις, ακόμη και τη δημοκρατία...



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια