Προκλητικός υπουργός του Ισραήλ προσευχήθηκε σε μουσουλμανικό τόπο λατρείας...

Nonews-NEWS.com



Προκλητικός υπουργός του Ισραήλ προσευχήθηκε σε μουσουλμανικό τόπο λατρείας...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_499.html
Aug 14th 2024, 20:59




Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε σήμερα τις προκλήσεις του ακροδεξιού Ισραηλινού υπουργού Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος χθες το απόγευμα προσευχήθηκε - προκλητικά μαζί με... 3.000 πιστούς στην ιερή για τους μουσουλμάνους Πλατεία των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με την ιορδανική υπηρεσία που διαχειρίζεται τους μουσουλμανικούς θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ, σχεδόν 3.000 Εβραίοι προσευχήθηκαν, χόρεψαν και ύψωσαν την ισραηλινή σημαία στην Πλατεία.
Ο Ισραηλινός υπουργός παραβίασε το status quo, σύμφωνα με το οποίοι οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να μπαίνουν στην Πλατεία , όχι όμως και να προσεύχονται, καθώς είναι λατρευτικός τόπος των μουσουλμάνων. 

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους ανέφεραν ότι η προσευχή, με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, ήταν «απαράδεκτη». «Όχι μόνο είναι απαράδεκτο, αλλά στρέφει αλλού την προσοχή από αυτό που θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας, την ώρα που εργαζόμαστε για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο Βεντάντ Πατέλ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ανωφελή πρόκληση» χαρακτήρισε εξάλλου την επίσκεψη του Μπεν Γκβιρ στον χώρο και ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ. «Τασσόμαστε όλοι κατά κάθε απόπειρας αλλαγής του στάτους κβο των ιερών τόπων (…) Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν βοηθά και είναι μια ανωφελής πρόκληση», είπε στους δημοσιογράφους ο Χακ, ένας εκ των εκπροσώπων του Αντόνιο Γκουτέρες. 

Σκότωσαν νεογέννητα βρέφη 
Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τις τελευταίες ημέρες περίπου 100 Παλαιστίνιους στην Ράφα, την πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες ο ισραηλινός στρατός. Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα την ώρα που ο πατέρας τους ήταν σε τοπική κυβερνητική υπηρεσία για να δηλώσει τη γέννησή τους, όπως μεταδίδει το BBC. Ο Άσερ και η Αϊσέλ ήταν μόλις τεσσάρων ημερών όταν ο πατέρας τους, ο Μοχάμεντ Αμπού αλ-Κουμσάν, πήγε να παραλάβει τα πιστοποιητικά γέννησής τους. Τότε οι γείτονές του, του τηλεφώνησαν για να τον ενημερώσουν ότι το σπίτι τους στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ είχε βομβαρδιστεί...

Ο Παλαιστίνιος πατέρας των νεογέννητων διδύμων | (AP Photo/Abdel Kareem Hana)Οι ΗΠΑ πουλάνε όπλα 20 δις στο Ισραήλ αλλά... ελπίζουν σε εκεχειρίαΗ κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε χθες Τρίτη την πώληση στο Ισραήλ πακέτου στρατιωτικών εξοπλισμών αξίας 20 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμερίζοντας τις πιέσεις και τις εκκλήσεις οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταματήσουν αυτές οι προμήθειες.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε στην υποχρεωτική βάσει της νομοθεσίας ειδοποίησή του στο Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης ότι το υλικό θα «βελτιώσει τη δυνατότητα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει τρέχουσες και μελλοντικές εχθρικές απειλές». Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται 50 μαχητικά αεροσκάφη F-15 πολλαπλών ρόλων , σχεδόν 33.000 οβίδες για άρματα μάχης, 50.000 οβίδες ολμοβόλων κ.ά.. Οι παραδόσεις του υλικού θα πάρουν χρόνια. Αυτές των F-15, εξοπλισμένων με ισχυρά ραντάρ κι εξοπλισμό ασφαλούς επικοινωνίας, δεν θα αρχίσουν παρά το 2029.
Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και ορισμένοι αιρετοί των Δημοκρατικών, έχουν ζητήσει ο πρόεδρος Μπάιντεν να μειώσει ή να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, εν μέσω καταστροφικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που μετρά τουλάχιστον 39.929 νεκρούς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι ενδεχόμενη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα μπορούσε να αναγκάσει το Ιράν να μην εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.
«Αυτή είναι η προσδοκία μου», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν εάν μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να αποτρέψει την πολυαναμενόμενη ιρανική επίθεση. Ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως, παρότι «έχουν γίνει δύσκολες» οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, «δεν τα παρατάει».
Στην Τουρκία σήμερα ο Αμπάς
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θα έχει σήμερα στις 18:30 συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αύριο θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία βρίσκεται σε θερινές διακοπές και θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον σκοπό αυτό.






You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια