Προεδρικό Διάταγμα μετά το σάλο για την πρόσβαση ΑμεΑ στα πλοία...

Nonews-NEWS.com



Προεδρικό Διάταγμα μετά το σάλο για την πρόσβαση ΑμεΑ στα πλοία...
http://www.nonews-news.com/2024/08/blog-post_2102.html
Aug 31st 2024, 16:58



Μετά τον σάλο που προκάλεσε η προ ημερών καταγγελία της μητέρας της Μυρτώς για τις συνθήκες που αντιμετώπισε στο πλοίο κατά την επιστροφή της από την Αστυπάλαια και σε συνέχεια ανάλογου περιστατικού με άλλο ΑμΕΑ τον Ιούλιο... η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρά άμεσα στην υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος προκειμένου τα πλοία της ακτοπλοΐας να υποχρεωθούν να εξοπλιστούν με νέα μέσα πρόσβασης και χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων.

Πολλά πλοία διαθέτουν ήδη τέτοιους μηχανισμούς, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιο σχετικό νομοθέτημα που να προβλέπει συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς έως σήμερα κάτι τέτοιο δεν ήταν υποχρεωτικό.
Γι΄αυτόν τον λόγο, αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Ναυτιλίας ολοκλήρωσε τη σύνταξη Προεδρικού Διατάγματος, μετά από διαβούλευση, με το οποίο θα υποχρεώνονται όλες ανεξαρτήτως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να δημιουργήσουν στα πλοία τους κατάλληλους μηχανισμούς για την εύκολη πρόσβαση των ατόμων αυτών.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αφού υπογραφεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη αναμένεται να πάρει το «δρόμο» για έγκριση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.  
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι υγιεινής, ασανσέρ πρόσβασης στα καταστρώματα και ειδικές ράμπες.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έχουν συγκεκριμένο ορίζοντα υλοποίησης τα τρία χρόνια και θα αφορούν τα πλοία που είναι σε πλήρη δρομολογιακή λειτουργία, ενώ όποιο καινούργιο πλοίο εισέλθει στην ακτοπλοϊκή αγορά θα πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα.   
Το ίδιο θα ισχύει και για τα νέα, υπό ναυπήγηση, «πράσινα» πλοία που θα κατασκευαστούν στη χώρα μας.  



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια