Ηλεκτρικά οχήματα: Πολλά μοντέλα ξεπερνούν τις 5.000 πωλήσεις

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Ηλεκτρικά οχήματα: Πολλά μοντέλα ξεπερνούν τις 5.000 πωλήσεις
https://www.secnews.gr/613863/hlektrika-oximata-polla-montela-ksepernoun-tis-5000-pwlhseis/
Aug 22nd 2024, 18:49

Παρά τις αναφορές για επιβράδυνση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (EV), τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους των ΗΠΑ αυξάνονται. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, 18 μοντέλα ξεπέρασαν τις 5.000 πωλήσεις, με τις Tesla, Ford και Hyundai να ηγούνται της αγοράς. Παράλληλα, νέα μοντέλα όπως το Toyota bZ4X, το Kia EV9 και το Chevy Blazer EV έχουν ενταχθεί στη λίστα των δημοφιλών επιλογών.







Σύμφωνα με την Kelley Blue Book, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν νέο ρεκόρ στο δεύτερο τρίμηνο, με 320.463 αυτοκίνητα να πωλούνται στις ΗΠΑ. Αυτός ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 11% σε σύγκριση με πέρυσι και 23% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2024. Τα νέα μοντέλα και οι εκπτώσεις πολλών εταιρειών φαίνεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγοράς.



Δείτε επίσης: Toyota – Παραβίαση δεδομένων: Διαρροή στοιχείων σε hacking forum



Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εισροή νέων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων, το μερίδιο αγοράς της Tesla έπεσε κάτω από το 50% (49,7%) για πρώτη φορά.



Νέα ηλεκτρικά μοντέλα Chevy, όπως το Blazer, το Equinox και το Silverado, πρόσθεσαν πάνω από 21.000 πωλήσεις στη GM, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να ξεπεράσει τη Ford, η οποία πούλησε σχεδόν 24.000 ηλεκτρικά οχήματα στο δεύτερο τρίμηνο.



Αν συνυπολογιστούν οι πωλήσεις της Hyundai Motor Group (Hyundai, Kia, Genesis), η Hyundai ήταν στην πραγματικότητα η δεύτερη καλύτερη μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Motor Intelligence, η Hyundai, μαζί με την Kia και τη Genesis, κάλυψε το 10% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη Ford (7,4%) και τη GM (6,3%).







Τα ηλεκτρικά οχήματα IONIQ 5 και 6 της Hyundai συνέχισαν να έχουν υψηλή ζήτηση, ενώ το νέο EV9 της Kia ξεπέρασε, επίσης, τις 5.000 πωλήσεις.



Δείτε επίσης: Pagani Utopia Roadster: Ποια τα χαρακτηριστικά του;



Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται, με πολλά μοντέλα να ξεπερνούν τις 5.000 πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο. Παρά τη μείωση του μεριδίου της Tesla, ο γενικός ανταγωνισμός στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων εντείνεται.



«Ο αυξημένος ανταγωνισμός οδηγεί σε συνεχή πίεση τιμών, κάτι που τελικά ενισχύει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων», εξήγησε η Valdez Streaty, προσθέτοντας ότι «οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρουν το κατάλληλο προϊόν σε σωστή τιμή και παρέχουν εξαιρετική εμπειρία στον καταναλωτή θα ηγηθούν στην υιοθέτηση των EVs».







Ακολουθεί η κατανομή πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024: Tesla Model Y: 101.301, Tesla Model 3: 42.710, Ford Mustang Mach-E: 12.645, Hyundai IONIQ 5: 11.906, Tesla Cybertruck: 8.755, Rivian R1S: 8.137, Ford F-150 Lightning: 7.902, Toyota bZ4X: 7.571, Cadillac Lyric: 7.294, BMW i4: 7.066, Kia EV6: 6.882, Chevrolet Blazer EV: 6.634, Tesla Model X: 6.570, Volkswagen ID.4: 5.690, Mercedes EQE: 5.684, Kia EV9: 5.664, Kia Niro: 5.434, Nissan Ariya: 5.203



Στο δεύτερο τρίμηνο, 18 ηλεκτρικά οχήματα ξεπέρασαν το ορόσημο των 5.000 πωλήσεων. Τα μοντέλα Tesla Model Y και Model 3 ξεχωρίζουν, ενώ τα Hyundai IONIQ 5 και Ford Mustang Mach-E και Lightning συνέχισαν την ανοδική τους πορεία.



Ταυτόχρονα, αρκετά νέα μοντέλα μπήκαν στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων των Toyota bZ4X, Nissan Ariya, Chevy Blazer EV, Kia EV9 και Tesla Cybertruck.



Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi έπιασε φωτιά στο δρόμο



Ο νέος ανταγωνισμός οδηγεί σε πτώση των τιμών, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν σημαντικά κίνητρα. Σύμφωνα με την Motor Intelligence, το νέο EV9 της Kia ήταν ανάμεσα σε αυτά, με μέσο όρο έκπτωσης άνω των 18.000 δολαρίων τον Ιούνιο.



Όπως πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, η Subaru προσφέρει συμφωνίες μέσω leases για το Solterra, με την τιμή να ξεκινά από 329 δολάρια το μήνα (για 36 μήνες) χωρίς προκαταβολή.



Καθώς κυκλοφορούν περισσότερα μοντέλα και η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να εξελίσσεται, αναμένεται ότι οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται.



Στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα



Όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεδομένου ότι γίνεται μια μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.



Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον καθώς συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών επιβλαβών αερίων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα και σε μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής, ειδικά σε περιοχές με υψηλό επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης.



Επιπλέον, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα που καταναλώνουν βενζίνη ή πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια για να κινηθούν, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση φυσικών πόρων και την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.



Τέλος, η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας. Με την αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια, υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, που μπορούν να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς την εκπομπή ρύπων.



Πηγή: electrek.co



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια