Μελανσόν: Τεράστια ανακούφιση για το λαό της Γαλλίας...

Nonews-NEWS.com



Μελανσόν: Τεράστια ανακούφιση για το λαό της Γαλλίας...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_87.html
Jul 7th 2024, 23:29


Οι πρώτες δηλώσεις μετά τα exit poll...«Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει», είπε ο Ζακ Λικ Μελανσόν στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα exit poll που δείχνουν τον συνασπισμό της Αριστεράς να προηγείται στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, φέρνοντας την ανατροπή...

Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) σε δηλώσεις του στο Παρίσι, χαιρέτισε την εκλογική κινητοποίηση για «την επίτευξη ενός αποτελέσματος που λέγεται ότι ήταν αδύνατο», δηλαδή μια νίκη της Αριστεράς.
«Ο λαός μας έχει ξεκάθαρα αποκλείσει τη χειρότερη λύση για αυτόν. Σήμερα το βράδυ ο Εθνικός Συναγερμός (RN) απέχει πολύ από το να έχει την απόλυτη πλειοψηφία», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «μια τεράστια ανακούφιση για εκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν τη νέα Γαλλία».
«Η πλειοψηφία έκανε άλλη επιλογή για τη χώρα» από την ακροδεξιά, πρόσθεσε ο κ. Μελανσόν, πιστεύοντας ότι από εδώ και πέρα «η βούληση του λαού πρέπει να επιβεβαιωθεί». 
«Ο πρόεδρος πρέπει να υποκλιθεί» στα αποτελέσματα της Αριστεράς, η οποία γίνεται πλειοψηφία στη Βουλή, υπό τη σημαία του συνασπισμού του Νέου Λαϊκού Μετώπου, είπε.
Καλώντας τον κ. Μακρόν να διορίσει νέο πρωθυπουργό από τη συμμαχία των αριστερών κομμάτων τόνισε: «Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει, είναι έτοιμο». Σύμφωνα με τον Ζακ Λυκ Μελανσόν, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «δεν θα εφαρμόσει τίποτα άλλο εκτός από το πρόγραμμά του, αλλά ολόκληρο το πρόγραμμά του».




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια