«Οικειοθελείς αποχωρήσεις» στο Κόκκινο - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

«Οικειοθελείς αποχωρήσεις» στο Κόκκινο - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
https://www.zoornalistas.com/2024/07/blog-post_78.html
Jul 15th 2024, 11:37


Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του ραδιοσταθμού 

Δύσκολο επταήμερο θα είναι αυτό από αρχίζει από σήμερα στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105,5. Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν νέα στάση εργασίας σήμερα 12.00 με 16.00  όμως πρωταρχικό ζητούμενο δεν είναι τόσο αν ο σταθμός διατηρηθεί σε λειτουργία ή «σιωπήσει» αλλά η καταβολή δεδουλευμένων και οι εγγυήσεις για όσους παραμείνουν για το επόμενο διάστημα.
Οι τέσσερις «οικειοθελείς αποχωρήσεις» (Ναταλί Χατζηαντωνίου, Τζούλη Τσίγκα, Μελίνα Βελιμέζη, Ελένη Ηλιοπούλου) αποτελούν σαφές δείγμα τακτικής από την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της διοίκησης του σταθμού, όπως υποστηρίζεται.
Το κλίμα στο ραδιόφωνο είναι έντονα φορτισμένο και από χειρισμούς και μεθοδεύσεις της διεύθυνσης του Κόκκινου, αλλά και από συμπεριφορές «αντιεπαγγελματικές και αντιδεοντολογικές», λένε από το περιβάλλον του σταθμού.
Γίνεται λόγος για σχέδιο οικονομικής ασφυξίας των εργαζόμενων στον ραδιοσταθμό ώστε να προκληθούν παραιτήσεις.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη αβεβαιότητας που έχει αναπτυχθεί για το μέλλον του σταθμού, δεδομένου ότι γνωστοποιήθηκε στον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο σταθμό η κατάργηση των ενημερωτικών εκπομπών μετά το μεσημέρι από τα τέλη Αυγούστου με επιχείρημα την για εξοικονόμηση πόρων, ειπώθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά του ραδιοσταθμού και ετέθη ερώτημα αν οι εργαζόμενοι θα ήταν διατεθειμένοι να εργαστούν υπο άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Στο μεταξύ εκπρόσωποι των εργαζόμενων στον Κόκκινο μαθαίνουν ότι όλοι οι υπάλληλοι στην Κουμουνδούρου πληρώθηκαν, το ίδιο συνέβη και με τους προμηθευτές, καλύφθηκαν οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και οι ρυθμίσεις προς τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι στον Κόκκινο είδαν για τελευταία φορά καταβολή δεδουλευμένων λίγο μετά το Πάσχα και για τούτο στην πρόσφατη ανακοίνωση τους κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για οικονομικό εκβιασμό σε βάρος τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ 105.5 Στο Κόκκινο, δημοσιογράφοι και διοικητικοί, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εκβιασμό της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας και τη μη δέσμευση για οποιαδήποτε πληρωμή μέσα στο καλοκαίρι από τη διοίκηση του σταθμού και τον βασικό μέτοχο, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος ήδη μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος που συνιστά περιορισμό και υποτίμηση του παραγόμενου έργου μας, αποτελεί μία ακόμα κίνηση που στοχεύει αποκλειστικά στη μείωση του κόστους, χωρίς να δίνει την παραμικρή προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητας του ραδιοφώνου.

Η επιλογή να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι των μέσων μέσα στο καλοκαίρι είναι απόπειρα να δημιουργηθεί οικονομική και ψυχολογική ασφυξία, τη στιγμή ακριβώς που παίρνονται αποφάσεις για το εργασιακό μας μέλλον. Αποδοκιμάζουμε τέτοιες πρακτικές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κάτι τέτοιο.
Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και δέσμευση έγκαιρης καταβολής του επιδόματος αδείας και των επόμενων μισθών.Ζητάμε να μη συρρικνωθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού και να υπάρξει άμεσα διάλογος για ένα πλάνο βιωσιμότητας χωρίς απομείωση του παραγόμενου προϊόντος.Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της ΑΥΓΗΣ και Ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας τους με επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου».Οι 4ωρες στάσεις εργασίας μοιάζουν με «μονόδρομο», λένε οι εργαζόμενοι στον σταθμό οι οποίοι αύριο, Τρίτη, σχεδιάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι τους θα επιδιώξουν συνάντηση με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια