Σπάει κι άλλο ρεκόρ η Κάμαλα Χάρις...

Nonews-NEWS.com



Σπάει κι άλλο ρεκόρ η Κάμαλα Χάρις...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_385.html
Jul 27th 2024, 15:27



 Η Κάμαλα Χάρις έχει αναπτερώσει το ηθικό των Δημοκρατικών και μοιάζει πως έχει βγάλει το κόμμα από το «αδιέξοδο» που προκάλεσε η αδύναμη υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν, δημιουργώντας ξανά προσδοκίες για νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024...  

Μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση μαύρων γυναικών ψηφοφόρων, μια παρόμοια εκδήλωση με περισσότερες από 160.000 παρευρισκόμενες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με απεύθυνση στις λευκές γυναίκες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Η γυναικεία ψήφος αποτελεί βασικό δημογραφικό στοιχείο για να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί αυτές τις εκλογές. 
Στην εκδήλωση «White Women: Answer the Call», μια ψηφιακή συνάντηση μέσω Zoom εμπνευσμένη από την εκδήλωση για τις μαύρες γυναίκες που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έλαβαν μέρος 164.000 λευκές γυναίκες, σημειώνοντας -σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία- παγκόσμιο ρεκόρ ως τη μεγαλύτερη συνάντηση Zoom στην ιστορία. Σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν για την Χάρις σε λιγότερο από δύο ώρες, το βράδυ της Πέμπτης.
«Είναι η σειρά μας να εμφανιστούμε. Αυτό λοιπόν κάνουμε. Κρατήστε αυτή την ημερομηνία και την ώρα», έγραφε το ψηφιακό προσκλητήριο εκδήλωσης που καλούσε τις λευκές γυναίκες -η πλειοψηφία των οποίων ψήφισαν Ρεπουμπλικάνους το 2016 και 2020- να κινητοποιηθούν για την Χάρις.
Μια παρόμοια βιντεοκλήση «Win With Black Men», εμπνευσμένη επίσης από την πολιτική εκδήλωση των μαύρων γυναικών, συγκέντρωσε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τη Χάρις, με περισσότερους από 17.000 δωρητές, τη, περασμένη Δευτέρα.
Ηδη από το πρώτο 24ωρο της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, η Χάρις κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των δωρεών στην προεκλογική εκστρατεία της και να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο επικείμενο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, στις 19-22 Αυγούστου, στο Σικάγο. 
Η Shannon Watts, διάσημη ακτιβίστρια κατά των όπλων, διοργάνωσε εκδήλωση την Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν ομιλητές όπως ο ηθοποιός Connie Britton, η πρώην αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Megan Rapinoe, η εκπρόσωπος του House των ΗΠΑ Lizzie Fletcher και η μουσικός Pink. Συγκέντρωσαν περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, έγραψε ο Watts στο Χ.
Τα exit polls έδειξαν ότι το 52% των λευκών γυναικών που είχαν δικαίωμα ψήφου το 2016 ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ. Εκείνη την εποχή, ήταν υποψήφιος εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, η οποία ήλπιζε να είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Το 2020, η πλειοψηφία των λευκών γυναικών ψήφισε ξανά τον Τραμπ απέναντι στον Τζο Μπάιντεν. 
«Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των Μαύρων, των Λατίνων και των Ασιάτισσων γυναικών έχουν υποστηρίξει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών όλη τη χρονική περίοδο κατά την οποία ήταν διαθέσιμα δεδομένα ανά φύλο και φυλή», σύμφωνα με το Κέντρο Αμερικανικών Γυναικών και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς. 
 



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια