Έσπασαν τα θερμόμετρα...

Nonews-NEWS.com



Έσπασαν τα θερμόμετρα...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_4270.html
Jul 18th 2024, 22:03


Πάνω από τους 43 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία...Κύμα συνεχούς καύσωνα βιώνει η χώρα, με το θερμόμετρο να βρίσκεται στο «κόκκινο» στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, εδώ και 11 μέρες. Μάλιστα, η ζέστη δεν υποχωρεί στα αστικά κέντρα ούτε το βράδυ, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις συνθήκες ασφυξίας...
Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα έφτασε στους 36,5 βαθμούς Κελσίου. Η τιμή αυτή είναι η υψηλότερη κατά το διάστημα των 11 συνεχόμενων ημερών πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας καθώς και οι 8 σταθμοί του δικτύου με τις υψηλότερες μέγιστες. Η απολύτως μέγιστη της Πέμπτης καταγράφηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας και ήταν ίσης με 43,1 °C.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην παραπάνω εικόνα, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 288 από τους 519 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~55%) και τους 40 °C σε 75 σταθμούς (ποσοστό ~ 14%).
Ο καιρός την Παρασκευή
Τοπικές νεφώσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, στα ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά της Πίνδου και της Μακεδονίας. Στις νησιωτικές περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στο Ιόνιο, στο Βόρειο και Νοτιανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 24 έως 41, στην Ήπειρο από 25 έως 41, στη Θεσσαλία από 25 έως 42, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 26 έως 41, στην υπόλοιπη Στερεά από 24 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 39, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 26 έως 41, στις Κυκλάδες από 26 έως 36, και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 30 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 30 έως 40 βαθμούς Κελσίου.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια