Ο Δραγασάκης έφυγεν, ο Δραγασάκης πάει…

Nonews-NEWS.com



Ο Δραγασάκης έφυγεν, ο Δραγασάκης πάει…
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_3270.html
Jul 21st 2024, 20:00


Πήγα θερινό σινεμά στο χωριό μου κι έπαιζε το «Ενήλικες στο δωμάτιο». Θαύμασα την άνεση με την οποία ο Κ. Γαβράς, υλοποιώντας το πνεύμα Βαρουφάκη, αποδομούσε τα είδωλα μας παραδόξως προς τέρψη μας κι επ' αμοιβή...
Κι αίφνης λίγο προ του διαλείμματος, λυγμοί ακούστηκαν εκ της όπισθεν θέσεως, όπου καθόταν ένα ζευγάρι, που όλο και κάτι μου θύμιζε. Το αγόρι έκλαιγε με αναφιλητά και έψελνε κυριολεκτικώς στην κοπέλα έναν θρήνο που έλεγε: «Ο Δραγασάκης έφυγεν, ο Δραγασάκης πάει …» Σκέφτηκα ότι θάταν Πόντιος γιατί ο ρυθμός ήταν από τον ποντιακό θρήνο: «Η Ρωμανία έπεσεν, η Ρωμανία πάει …», που ως γνωστόν αναφέρεται στην Πτώση της Βασιλεύουσας.
 Η κοπέλα όμως ήταν κάπως τσαούσα και δεν συγκατένευσε καθόλου, λέγοντας του: «για ξεστραβώσου, τι ρόλο λέει η ταινία ότι έπαιξε;» Σκέφτηκα ότι θα ήταν ΜεΡΑ αλλά μετά άκουσα να την λέει Ζωή. Όχι, η γνωστή αλλά εξίσου ζόρικη κι αυτή. Πάλι θαύμασα την οξύτητα της κριτικής μεταξύ παλιών αγαπημένων συντρόφων, ψημένων στο καμίνι της ταξικής πάλης. Άσε που η σύζυγος του έχει ήδη αποχωρήσει από τον Νοέμβριο, συμπλήρωσε κοφτά η Ζωή: «Τρώγε φρέσκα κουλούρια!»
Πρέπει να ζαλίστηκα από την ζέστη γιατί μου φάνηκε ότι η πλατεία του θερινού σινεμά ξαφνικά άρχισε να γεμίζει από παλιούς γνωστούς. Λαφαζάνης κι Αλαβάνος σκουντούφλησαν πάνω στον Στρατούλη και δεν τον αναγνώρισαν ενώ λίγο πιο κει χαμογελούσε σαρδόνια, αναθυμώμενη την παλιά επικράτηση της. Η συνυποψήφια του 1991 Αλέκα η κεφαλονίτισσα, που βγήκε Γ.Γ. χωρίς να έχει καταφέρει να εκλεγεί σύνεδρος από την κομματική της οργάνωση (ΚΟΑ). Μέχρι και την «Πανσπουδαστική Νο 8» κράταγε ένας αρχαίος …
Στο διάλλειμα όμως έκανε δηλώσεις για το γεγονός κι ο Κασσελάκης, λέγοντας κάτι που στο στόμα άλλου θα φαινόταν κοινότυπο «για την αριστερά ως τρόπο ζωής!». Όλοι οι θαμώνες της πλατείας ξεχάσανε με μιας τις μεταξύ τους διαφορές και γιουχάρανε τον παρείσακτο με σθένος κι οργή. Ακόμη κι η Ζωή που είχε κράξει προηγουμένως τον Πόντιο που θρηνούσε.
-Ξέρεις ποιος είναι ο κυρ Δραγασάκης, ωρέ; του φώναξε-Ένας γηραλέος κύριος που κρατούσε μια πλαστική σακούλα με μαρούλια κι άλλα πλατύφυλλα από το 1987, του είπε με στόμφο: «ΒΟΥΛΩΣΤΟ!»-Ένας ινστρούκτωρ Ακαρνάν, προανήγγειλε μετά από αυτό την βεβαία ίδρυση νέου κόμματος με γραφεία Χρήστου Σπίρτζη και Μάχης Δραγασακίου, γωνία.-Ένας άλλος, ιλαροτραγικός, θεώρησε τον αγενή τρόπο αποχαιρετισμού Δραγασάκη ως αποδεικτικό της πρόθεσης διαγραφής … Τσίπρα, οσονούπω.-Τι ανακατεύεσαι με τις τράπεζες, ρε κρυφο-πολάκη. Δεν κάνουμε έτσι εμείς οι αριστεροί, ψιθύρισε ένας μουλωχτός.
Κρίμα που δεν ήταν παρών ο Κ. Γαβράς να γυρίσει το remake : «ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ στο ΔΩΜΑΤΙΟ»ΥΓ: δεν αναφέρομαι στο αληθινό χωριό μου, στο τιμημένο Πωγώνι, αλλά στο συριζοχώρι.
 Αθανάσιος Οικονόμου
documentonews.gr




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια