Απασφάλισε ο Σαμαράς κατά του Μητσοτάκη

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Απασφάλισε ο Σαμαράς κατά του Μητσοτάκη
https://www.zoornalistas.com/2024/07/blog-post_10.html
Jul 1st 2024, 22:57


Τον κάλεσε να αλλάξει άμεσα τις πολιτικές που ακολουθεί 

Σφοδρή και κατά μέτωπον επίθεση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μιλώντας από το Πολεμικό Μουσείο (στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή» του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, όπου ήταν παρών και ο Κώστας Καραμανλής), ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδόθηκε σε μια αμιγώς πολιτική ομιλία, αναφερόμενος σε πλήθος θεμάτων.

Σταθερή επωδός του Αντώνη Σαμαρά, η αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής και η αποδοκιμασία του ίδιου του πρωθυπουργού, τον οποίο ουσιαστικά κατέγραψε ως ξένο σώμα μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Μίλησε για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές, για κυβέρνηση μικρότερη και πιο φοβική, αλλά και για την αδυναμία κατανόησης της κατάστασης από την κυβερνώντες, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται στις τουλάχιστον «ατυχείς» δηλώσεις τους, όπως ανέφερε.

Τόνισε ότι ο ίδιος είχε καλέσει την κυβέρνηση να προσέχει, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν ξέρω ποιους ακούει ο πρωθυπουργός, αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο πνεύμα, περιέγραψε μια αλαζονική κυβέρνηση που δεν ακούει ούτε τους πρώην πρωθυπουργούς, για «ανακυκλούμενους» υπουργούς, για σχεδόν απαξιωμένους βουλευτές της Ν.Δ. Τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές, αν και ήταν χωρίς πολιτικό αντίπαλό, δίχως τρόικα και σε συνθήκες «επικοινωνιακής παντοδυναμίας».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει άμεσα την αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί. Το μήνυμα των ευρωεκλογών δεν ήταν να συνεχίσει η κυβέρνηση την ίδια πολιτική, αλλά να την αλλάξει άμεσα, σημείωσε, βάζοντας «κόκκινες» γραμμές σχεδόν σε όλα τα θέματα..

Σε κάθε περίπτωση, κάλεσε σε επιστροφή του κόμματος στη Δεξιά, διατυπώνοντας το ερώτημα εάν ένα δέντρο μπορεί να αναπτυχθεί όταν έχει αποκοπεί από τις ρίζες του. Άλλο η διεύρυνση του κόμματος και άλλο η μετάλλαξή του, τόνισε σε άλλο σημείο.
Από την ομιλία Σαμαρά, δεν απουσίασαν οι ακροδεξιές κορώνες και τα παραληρήματα, ιδίως στα εθνικά θέματα, για το οποία είπε πως «τρώμε τη μία ταπείνωση μετά την άλλη...».
Όσο για τον ίδιο, ξεκαθάρισε πως δεν διεκδικεί κάποιο πόστο, τονίζοντας πως «υπηρετώ την παράταξη... ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών».

Σημειώνεται ότι ο Αντ. Σαμαράς καταχειροκροτήθηκε θερμά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αλλά και μετά το τέλος αυτής. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Κ. Καραμανλής έχουν ασκήσει κριτική στον πρωθυπουργό και παλαιότερα, ενώ απέφυγαν να κάνουν δήλωση στήριξης υπέρ του πριν από τις ευρωεκλογές





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια