«Καυτό» τρίμηνο προμηνύεται στον ΣΥΡΙΖΑ...

Nonews-NEWS.com



«Καυτό» τρίμηνο προμηνύεται στον ΣΥΡΙΖΑ...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_31.html
Jul 7th 2024, 13:13


...μετά και από τις διαφωνίες στην Κ.Ε...
Καταστατικό συνέδριο από τις 4 ως τις 6 Οκτωβρίου αποφάσισε χθες μέσα σε εκρηκτικό κλίμα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εν μέσω νέων συγκρούσεων και αντεγκλήσεων, παρά τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι για χάριν της εικόνας του κόμματος...

Η Κ.Ε. υιοθέτησε την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη απορρίπτοντας έτσι τις δύο τροπολογίες με τις οποίες 80 μελών της για δημοψηφίσματα εσωκομματικά δημοψηφίσματα για διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και συζήτηση προτάσεων για αλλαγή του καταστατικού στο καταστατικό συνέδριο. 
Μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος να αρνήθηκε, μεταξύ άλλων, την κριτική για μη σύγκληση των συλλογικών οργάνων, ωστόσο ο ίδιος ζήτησε εκ βάθρων αλλαγές στην οργανωτική δομή προτείνοντας μάλιστα την κατάργηση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας και την αντικατάστασή τους από ένα Εθνικό Συμβούλιο Μελών και από ένα Πολιτικό Συμβούλιο Μελών, όπως επίσης τη δημιουργία δημοτικές επιτροπές μελών, οι οποίες θα είναι «κατά κύριο λόγο ψηφιακές συνελεύσεις μελών».
«Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, και Αύγουστο αν χρειαστεί... Μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε» είπε στη δευτερολογία του κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι θα ήθελε να παρακολουθεί «όλες τις ομιλίες και να καταγράφονται ιδέες, αντί να νιώθω ότι πρέπει να σβήνω φωτιές έξω από την αίθουσα».
Ωστόσο, προειδοποίησε εμμέσως με διαγραφές υποστηρίζοντας πως δεν είναι απειλή. «Αν όμως, την επόμενη μέρα είστε σε μια δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων, χωρίς να τηρούμε το καταστατικό που διαχωρίζει προσωπική θέση από την κομματική θέση, τότε θα πρέπει τα μέλη και ο πρόεδρος να πάρουν θέση» είπε.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πέτρος Παππάς υποστήριξε ουσιαστικά σήμερα στην ΕΡΤ ότι δεν μπορούν να μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όσοι διαφωνούν και επιλέγουν να το λένε αλλού, εκτός από τα όργανα.

► Εδώ τα 80 ονόματα, που υπέγραψαν το κείμενο με τις προτάσεις δημοψηφισμάτων και με το οποίο άσκησαν σκληρή κριτική στον πρόεδρο για τις αποφάσεις του πριν και μετά τις κάλπες και διαφώνησαν μαζί του σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.






You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια