«Αυγή» και «Κόκκινο» σε δύσκολες στιγμές...

Nonews-NEWS.com



«Αυγή» και «Κόκκινο» σε δύσκολες στιγμές...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_8375.html
Jul 8th 2024, 11:30



Άδηλο το μέλλον των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία του κόμματος θα δείξει και το τι θα συμβεί με την «Αυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο...Τα νούμερα που ανακοίνωσε στον αέρα του Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ, δεν αφήνουν αμφιβολίες για το τι θα συμβεί: «Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από τα 8 εκατ. στα 4 εκατ. ευρώ. Από τα 4 εκατ. τον χρόνο, 3,5 εκατ. ευρώ πάνε προς την «Αυγή» και το Κόκκινο. Υπάρχει μόνο μισό εκατ. ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα κόμμα με μισθοδοσία 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο».

Κόμμα ή ΜΜΕ; Για τον Στ. Κασσελάκη δεν υπάρχει δίλλημα, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται και το «mea culpa» που είπε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του εκπροσώπου των εργαζομένων στην Κουμουνδούρου. «Δεν θα απολυθεί κανείς», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά η διαβεβαίωσή του δεν πείθει τους εργαζομένους.

Οι διαμαρτυρόμενοι πιστεύουν πως πρόθεσή του ήταν να κλείσει και τα δύο ΜΜΕ ή, στην καλύτερη περίπτωση, να βρει έναν αγοραστή για τον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο. Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ΜΜΕ του κόμματος γνωρίζουν και στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και στη Νέα Αριστερά. Σημειώνουμε πως κάποια από τα σημερινά στελέχη της Νέας Αριστεράς (ως υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα) πάγωσαν, το 2018, το σχέδιο του Λευτέρη Κρέτσου για τη ενίσχυση όλων των εντύπων!

Η λύση που είχε συζητηθεί πριν από δύο χρόνια ήταν να γίνει μια μαζική εθελούσια έξοδος, ώστε να αναλάβει μια ομάδα νεότερων ανθρώπων και να μετεξελιχθεί η «Αυγή» σε πρακτορείο ειδήσεων, όπως υπήρχε κάποτε η σκέψη με το www.left.gr...Τυπολογίες




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια