Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα ουδόλως αδιαφορεί για απειλές κατά της Κύπρου...»

Nonews-NEWS.com



Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα ουδόλως αδιαφορεί για απειλές κατά της Κύπρου...»
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_1093.html
Jul 16th 2024, 10:15



"Η Ελλάδα ουδόλως αδιαφορεί για απειλές κατά της Κύπρου απ' οπουδήποτε προέρχονται αυτές, είτε από κράτη, είτε οργανώσεις τρομοκρατικές που διεκδικούν ρόλο στο διεθνές γίγνεσθαι με τη βοήθεια παρανόμων πυραυλικών οπλοστασίων", κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας... σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του Βασίλη Πάλμα, στη Λευκωσία.

Παράλληλα, υπενθύμισε τη βαθεια προσήλωση της Ελλάδας και της Κύπρου "στον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και την απόλυτη καταδίκη της χρήσης βίας ή της απειλής χρήσης βίας" και χαρακτήρισε απαράδεκτο "μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, πρωτεύουσα χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρας-μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να παραμένει διηρημένη επί μισό αιώνα, να υπάρχουν πράσινες ή οποιουδήποτε άλλου χρώματος γραμμές. Και βέβαια δεν είναι επιτρεπτό να παραβιάζεται επί 50 χρόνια το Διεθνές Δίκαιο και ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών" , πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε "τη διαχρονική, απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη συμπαράστασή της Ελλάδας για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για μια διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία συμβατή πάντοτε με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας των δύο χωρών τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός ισχυρού αμυντικού βραχίονα στην Ε.Ε., ενός βραχίονα ικανού "να υπερασπίσει καταρχήν τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο αλλά -και ό,τι εκφράζει αυτός ο χώρος, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", όπως είπε ο κ. Δένδιας.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την πρόσκληση της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία για συμμετοχή της στο το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο "με λίγους μόνο μήνες ζωής, έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς, την δημιουργία δηλαδή ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας" ενώ ενημέρωσε τον Κύπριο ομόλογο του για την «Ατζέντα 2030», "τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, όπως είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει γίνει ποτέ και έχω ξαναπεί πως όταν ολοκληρωθεί, ο Ελληνισμός θα έχει τις πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στην μακραίωνη Ιστορία του. Και είναι μεγάλη μας χαρά να μοιραστούμε με την Κύπρο τα διδάγματα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις", πρόσθεσε...





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια