«Θερμό» επεισόδιο με τη Δέσποινα Βανδή στην Τουρκία...

Nonews-NEWS.com



«Θερμό» επεισόδιο με τη Δέσποινα Βανδή στην Τουρκία...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_3005.html
Jul 18th 2024, 20:01



«Βροχή» από αρνητικά σχόλια και εθνικιστικές κραυγές έχει συγκεντρώσει από Τούρκους χρήστες το προφίλ της Δέσποινας Βανδή στο Instagram. Ο λόγος είναι ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια ακύρωσε την προγραμματισμένη για χθες συναυλία της στο Τσεσμέ της Σμύρνης, αφού κάποιοι από τους διοργανωτές επιχείρησαν να την φέρουν προ τετελεσμένων...

Αυτό που ενόχλησε την τραγουδίστρια και την οδήγησε στην απόφαση ήταν ότι είχαν τοποθετηθεί τουρκικές σημαίες και αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης, κάτι δηλαδή εκτός του πλαισίου συμφωνίας που είχε κάνει με το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) , που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Η Δέσποινα Βανδή έδωσε τις δικές της εξηγήσεις με μια ανάρτησή της στην οποία αναφέρει ότι την ευθύνη για την ακύρωση της εμφάνισής της φέρει αποκλειστικά το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας που «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε ένα απαγορευμένο και μη συμφωνημένο πολιτικό χαρακτήρα». Έτσι εξηγεί πως «η συμμετοχή μου στο παραπάνω γεγονός δεν είναι δυνατή», ενώ παράλληλα εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό της στο κοινό που θα την τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία της.

Ακολούθησαν πολλά ειρωνικά, υποτιμητικά και εθνικιστικού χαρακτήρα σχόλια σε διάφορες αναρτήσεις της στο Instagram. Κάποιοι τη ρώτησαν αν ξέρει κολύμπι ώστε να φύγει από την Τουρκία, με υπονοούμενα για το πώς οι Τούρκοι έδιωξαν τους Έλληνες από την Σμύρνη. Ένας άλλος της σχολίασε σε πρόσφατη φωτογραφία της από την παραλία αν κυκλοφορεί τριγύρω με μπικίνι επειδή έμαθε κολύμπι από τους προγόνους της. 
Ένας άλλος χρήστης της έγραψε «Ο Ατατούρκ και η τουρκική σημαία δεν είναι πολιτικό σύμβολο. Εάν αισθάνεστε άβολα με αυτά τα πράγματα, μην έρθετε ξανά στη χώρα μου. Γιατί αυτό που κάνεις είναι μεγάλη ασέβεια και αγένεια!!» κι ένας άλλος «Δεν χρειάζεται να σου αρέσει ο Ατατούρκ. Πρέπει όμως να το σεβαστείς».

Κάτω από την ανάρτηση που ακολουθεί έχει δεχθεί πλήθος σχολίων. 


Αρκετοί σχολιαστές από την Ελλάδα την επικρότησαν για την στάση της. 
Μέχρι και ο Κυριάκος Βελόπουλος βρήκε ευκαιρία να τοποθετηθεί. «Είναι εκείνη η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι οι καλλιτέχνες τηρούν την εθνική αξιοπρέπεια περισσότερο από τους πολιτικούς. Οι Έλληνες πολιτικοί φωτογραφίζονται πολύ εύκολα κάτω από τον Κεμάλ Ατατούρκ, η κ. Βανδή -εθνικά αξιοπρεπής- απεχώρησε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Η Ευγενία Λιάκου, τραγουδίστρια και συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή, που ήταν παρούσα χθες στο σκηνικό μίλησε για στην εκπομπή «Summer's Cool» όσα έγιναν. Όπως ανέφερε όταν έφτασαν για sound check με την μπάντα, ήταν αναρτημένα μπάνερ πίσω στη σκηνή. « Ήταν πολύ μεγάλο, όλη την πλάτη του θεάτρου. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία», είπε.
Η ίδια ανέφερε πως βγήκαν από τον χώρο με προστασία. «Βγήκαμε με προστασία, γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα Βανδή έφυγε κατευθείαν, εμείς φύγαμε σήμερα. Είμαστε καλά».




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια