Μητσοτάκης από Οξφόρδη: «Να ξεκινήσουν σύντομα οι συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού...»

Nonews-NEWS.com



Μητσοτάκης από Οξφόρδη: «Να ξεκινήσουν σύντομα οι συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού...»
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_546.html
Jul 18th 2024, 13:00



Στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στην Οξφόρδη συμμετέχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης...Κατά την είσοδό του στην σύνοδο ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο, τονίζοντας ότι θα είναι η τελευταία διχοτομημένη και διαιρεμένη χώρα της Ευρώπης, ενώ ευελπιστεί ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι συζητήσεις μεταξύ των δυο κοινοτήτων για την επίλυση του Κυπριακού.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να επανεκλεγεί  πρόεδρος της Κομισιόν διότι η Ευρώπη χρειάζεται σταθερότητα και εμπειρία.

«Η ατζέντα που έχει θέσει σε σχέση με τις προτεραιότητες της ΕΕ τα θέματα που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, την μετανάστευση, αποτελούν σημαντικά ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν και σήμερα στην σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, διότι είναι θέματα, τα οποία είναι σημαντικά για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επικεντρωθεί πάρα πολύ στο ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και αυτό νομίζω είναι μια ορθή προτεραιότητα. Έχουμε ταυτόχρονα νομοθετήσει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ασύλου και μετανάστευσης που αποτελεί μια σημαντική πρόοδο σε επίπεδο αντιμετώπισης, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εργαστούμε με τις χώρες προέλευσης με τις χώρες διέλευσης ώστε να μειώσουμε την παράνομη μετανάστευση και να επικεντρωθούμε στις νομικές οδούς...»




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια