Σκέψη Πορτοσάλτε: Αν θέλουμε τουρίστες, οι Έλληνες να υποχωρούν στις διακοπές τους...

Nonews-NEWS.com



Σκέψη Πορτοσάλτε: Αν θέλουμε τουρίστες, οι Έλληνες να υποχωρούν στις διακοπές τους...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_962.html
Jul 19th 2024, 19:37



«Κακομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Να υποχωρήσουν στο ζήτημα των διακοπών οι ιθαγενείς, έναντι των τουριστών λόγω έλλειψης χώρου, κάλεσε τους Έλληνες ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε... στη διάρκεια συζήτησης για την ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά.
«Τα μπάνια του λαού δεν μπορούν να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Αυτό προσπαθώ να πω καιρό τώρα... Έτσι όπως πάμε, αν θέλουμε τουρισμό και ο τουρισμός να μας φέρνει 20+ δισ. ευρώ στον τόπο, είναι γεγονός ότι εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου θα υποχωρούμε έναντι των (σ.σ. τουριστών). Διότι δεν χωράμε».

Βέβαια ο κ. Πορτοσάλτε δεν έχει ακούσει ότι το αν θα πάνε διακοπές οι Ελληνες  δεν  εξαρτάται μόνο από την χωρητικότητα, καθώς σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για την επίδραση των ανατιμήσεων στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, ένας στους δύο καταναλωτές δηλώνει ότι δεν θα κάνει διακοπές το 2024!
Πραγματικά αυτός ο δημοσιογράφος έχει λύσεις για όλα. Να θυμηθούμε μία ακόμη
Σκέψη Πορτοσάλτε: Δείτε τη λύση που βρήκε για την καταπολέμηση της ακρίβειας!
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν «large» σπρώχνοντας καρότσι στο σούπερ μάρκετ, αλλά να κρατούν... μικρό καλαθάκι.
«Λέω... μήπως αντί να πηγαίνουμε σουπερμάρκετ και να σπρώχνουμε καρότσι ή δυο καρότσια μαζί, γυρίζαμε στο καλαθάκι λέω, λέω, μήπως δηλαδή άλλαζε λίγο η συμπεριφορά των καταναλωτών» είπε ο Πορτοσάλτε και προέτρεψε τους τηλεθεατές να μην αγοράζουν ολόκληρο το καρπούζι, αλλά μια φέτα...
Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Πορτοσάλτε προκαλεί την κοινή γνώμη. Πριν μερικούς μήνες είχε πει ότι δεν πρέπει να παραπονιούνται οι φτωχοί για τις αυξήσεις στα καύσιμα. Συγκεκριμένα είχε υποστηρίξει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν 500 ευρώ τον μήνα δεν έχουν καν αμάξι και έτσι δεν μπορούν να παραπονιούνται για την τιμή της βενζίνης που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμα και τα 2 ευρώ ανά λίτρο.
Είναι ο ίδιος που είχε προτείνει για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος «Εάν επιμεριζόμασταν από μία ώρα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θα ήταν το ίδιο κόστος»
Είναι ο ίδιος που με μια απίστευτα προκλητική δήλωση σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε,  ότι θα «αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα».
«Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα». «Να μην υποκρινόμαστε», «Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε», υποστήριξε συγκεκριμένα ο Άρης Πορτοσάλτε.
Είναι ο ίδιος που σε ένα νεοφιλεύθερο κρεσέντο κοινωνικού δαρβινισμού θεώρησε «Σοβιετική αντίληψη» την ισότητα των ασθενών και την ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία και στην περίθαλψη, το θεμελιώδες δικαίωμα δηλαδή των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας.
Κάνοντας λόγο για την «ισοπεδωτική λογική» της δημόσιας Υγείας, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βρήκε επίσης την λύση στο πρόβλημα του χρηματισμού για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών (το γνωστό σε όλους «φακελάκι». Μα φυσικά, να γίνει νόμιμο, με την μορφή πρόσθετης αμοιβής!
Χρήστος Κάτσικας
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια