Και ο υφυπουργός Ναυτιλίας βλέπει... φθηνότερα εισιτήρια σε συμβατικά πλοία...

Nonews-NEWS.com



Και ο υφυπουργός Ναυτιλίας βλέπει... φθηνότερα εισιτήρια σε συμβατικά πλοία...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_621.html
Jul 24th 2024, 19:29



Μετά τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, φθηνότερα βλέπει φέτος και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε συμβατικά πλοία, ενώ εντοπίζει πρόβλημα μόνο σε κάποια ταχύπλοα. Μάλιστα, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, επανέλαβε σχεδόν ό,τι είχε... πει πριν από λίγο καιρό και ο υπουργός, ότι δηλαδή «οι τιμές στα συμβατικά είναι έστω και κατά μικρό ποσοστό φθηνότερες από πέρυσι». Οταν ρωτήθηκε όμως από τον δημοσιογράφο Κ. Παπαχλιμίντζο εάν έχει δει κάπου μειωμένες τιμές εισιτηρίων σε συμβατικό πλοίο, απάντησε κάπως διαφορετικά: «Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καταρτίσει ένα Παρατηρητήριο Τιμών που βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία και στις συγκρίσεις που γίνονται φαίνεται ότι σε πολλές γραμμές στα συμβατικά είναι 2 με 3% φθηνότερες από πέρυσι».

Τι άλλο μάθαμε από τον κ. Γκίκα χθες; Οτι υπάρχει μια καλή συνεννόηση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ότι το υπουργείο έχει αυξήσει τους ελέγχους και ότι είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για καταχρηστική διαδικασία. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στις πάρα πολλές εκπτώσεις που υπάρχουν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, φέρνοντας το παράδειγμα των φοιτητών που επί 12 μήνες, όπως είπε, έχουν μειωμένο εισιτήριο (λες και αυτό συμβαίνει πρώτη φορά), ενώ σε ερώτηση από τον δημοσιογράφο, εάν η κυβέρνηση θα παρέμβει ώστε να μη χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο να πάει και να έρθει στην Κρήτη 1.000 ευρώ, ανέφερε ότι δεν είναι μια απλή διαδικασία και ότι ακολουθούν τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.
Και για να κλείσει με μια νότα αισιοδοξίας, υποστήριξε ότι υπάρχει μια συνεννόηση του υπουργού με τους ακτοπλόους (ΣΕΕΝ) προκειμένου να υπάρχουν περισσότερα εκπτωτικά πακέτα και ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Για να γλυκάνει δε το χάπι στους πολίτες ακόμα περισσότερο, είπε ότι «η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή της ελληνικής οικογένειας των Ελλήνων και παλεύει παντοιοτρόπως να το αντιμετωπίσει».
Και για επίλογο κράτησε αυτό: Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αυξάνονται λόγω του κόστος των καυσίμων, του μισθολογικού κόστους, που έχει αυξηθεί τα τελευταία 3 χρόνια κατά 24%, και της αύξησης του επισκευαστικού κόστους.
Αν θυμάμαι καλά, πάντως, αυτό για το μισθολογικό κόστος το είχε αναφέρει στα τέλη Ιουνίου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Διονύσης Θεοδωράτος, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και των ναυτεργατικών σωματείων.
Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια