Σύσκεψη κατόπιν εορτής: Κάποτε μιλούσαν για λεφτόδεντρα...

Nonews-NEWS.com



Σύσκεψη κατόπιν εορτής: Κάποτε μιλούσαν για λεφτόδεντρα...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_832.html
Jul 16th 2024, 08:45



Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο πρωθυπουργός με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος... Η σύσκεψη έρχεται καθώς οι λογαριασμοί ρεύματος του Ιουλίου είναι αυξημένοι σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει και αποκαλύπτεται η παγίδα με τα λεγόμενα πράσινα τιμολόγια, τα οποία εξαρχής προωθούσε η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τραβάει την ανηφόρα, σε μια περίοδο όπου οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν αναγκαία τη χρήση κλιματιστικών, ακόμη και μέσα στη νύχτα.

Επιπλέον, η σύσκεψη θα γίνει στον απόηχο καταγγελιών της ΓΣΕΒΕΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για «συμπληρωματικούς λογαριασμούς» ρεύματος σε επαγγελματίες, από τους οποίους ζητούν πίσω κρατικές επιδοτήσεις που δόθηκαν το 2022 και το 2023.

Σε κάθε περίπτωση, η σύσκεψη έρχεται κατόπιν εορτής, καθώς εδώ και μήνες οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν φουσκωμένους λογαριασμούς κι ενώ οι πάροχοι  ενέργειας καταγράφουν συνεχώς υπερκέρδη. Προφανώς, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει –με ακόμα μία επικοινωνιακού τύπου διαχείριση– να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που όμως δεν διαγράφει την απτή πραγματικότητα τού συνεχούς κύματος ακρίβειας και της σημαντικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Η σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, κάτι που πιθανόν προμηνύει εξειδίκευση μέτρων στον απόηχο της έκτακτης σύσκεψης για τους ολοένα και πιο «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.Οι κατηγορίες για... λεφτόδεντρα«Με καθυστέρηση 2,5 μηνών κι αφού οι πολίτες έχουν πλέον «γονατίσει» από την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στα ΜΜΕ, έτοιμος να λάβει επιτέλους μέτρα. Αναφέρουν μάλιστα πως στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει «σχέδιο για την φορολόγηση των υπερκερδών και επιβολή πλαφόν». Αυτά ακριβώς δηλαδή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια (που κατέθεσε την 1η Μαΐου), στην οποία περιλαμβανόταν η θέσπιση συγκεκριμένου μηχανισμού αποτροπής της αισχροκέρδειας στις αγορές ενέργειας, με επιβολή πλαφόν 5% στο κέρδος των εταιρειών και με δυνατότητα επιστροφής τυχόν υπερκερδών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και συνεχίζει: «Τότε η ΝΔ μας κατηγορούσε για "λεφτόδεντρα" και άλλα τινά ασυνάρτητα. Πλέον στρέφεται στις λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν είναι μόνο υποκριτές και διαπλεκόμενοι. Είναι και επικίνδυνα ανίκανοι!»...Εφ.Συν.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια