Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ...

Nonews-NEWS.com



Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ...
http://www.nonews-news.com/2024/07/blog-post_504.html
Jul 19th 2024, 22:42



Tα εσωκομματικά αίματα δεν θα αργούσαν να ανάψουν στο ΠΑΣΟΚ. Και αυτό ήδη συμβαίνει μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και της Αννας Διαμαντοπούλου. Με το «καλημέρα» της υποψηφιότητάς της η πρώην υπουργός θέλησε να κάνει αισθητή την είσοδό της στην κούρσα με δύο επισημάνσεις-αιχμές προς τον πρόεδρο του κόμματος, που δείχνουν ότι η αναμέτρηση ώς τις 6 Οκτωβρίου θα έχει πολλά τέτοια επεισόδια…
Μερικές μόνο ώρες πριν από την παρθενική συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ), η οποία συνήλθε χθες στη Χαριλάου Τρικούπη, η κ. Διαμαντοπούλου έθεσε ανοιχτά ζήτημα αξιοπιστίας και διαφάνειας της διαδικασίας, ζητώντας την τοποθέτηση δικαστικών αντιπροσώπων. Με δύο διαδοχικές συνεντεύξεις της (Πρώτο Πρόγραμμα και Mega) εξέφρασε φόβους για το αδιάβλητο των εκλογών, θέτοντας ως όρο την επίβλεψη να έχουν δικαστικοί αντί της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος, όπως προβλέπει το καταστατικό για τις περιπτώσεις αυτές, και των αντιπροσώπων των υποψηφίων, με βάση το παράδειγμα των ψηφοφοριών στο παρελθόν.
«Επειδή είναι πολλοί υποψήφιοι και είναι μια διαδικασία που θα γίνεται αρκετά ερασιτεχνικά, θεώρησα αναγκαίο και θα μας διασφαλίσει όλους και απέναντι στην κοινωνία το να υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις κάλπες», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου. Αργότερα, με δελτίο Τύπου από το γραφείο της κ. Διαμαντοπούλου διευκρινίστηκε ότι προτείνει εθελοντές δικηγόρους «για να πάμε όλοι μαζί τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών ακόμα ένα βήμα μπροστά», σημειώνοντας ότι πρόκειται για πρόταση του καθηγητή Αλιβιζάτου το 2016, ενώ με άλλη συνέντευξή της (Ertnews) αρνήθηκε ότι θέτει θέμα διαβλητότητας.
«Οι προηγούμενες εμπειρίες του 2017 και του 2021 δεν δίνουν περιθώρια για αμφισβητήσεις. Η κ. Διαμαντοπούλου μπορεί να καταθέσει την πρότασή της στην ΕΔΕΚΑΠ αν γίνει δεκτή… Δεν ξέρω πώς μπορεί να προχωρήσει», ήταν μια πρώτη απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γλαβίνα (Action24), αν και σε κάθε περίπτωση την όποια απόφαση θα λάβει η Επιτροπή, αν και όταν κατατεθεί σχετικό αίτημα. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχε ανατεθεί η ευθύνη των εκλογών στον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, ως πρόσωπο κύρους και κοινής αποδοχής, ενώ και το 2021 υπήρχε ηλεκτρονική διασύνδεση στην ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να μην προκύψει κανένα αξιοσημείωτο παρατράγουδο.
Το δεύτερο περιστατικό ανάμεσα στον κ. Ανδρουλάκη και την κ. Διαμαντοπούλου αφορούσε τη δημόσια προτροπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς όλους του υποψηφίους ως «ηθική δέσμευση» να είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές. «Το θεωρώ έντιμο και δίκαιο, όχι προς εμένα αλλά προς τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, φωτογραφίζοντας την Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία από το 2013 είχε αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, η πρώην υπουργός σημείωσε ότι αν και πρόεδρος, τον οποίο όπως είπε «σεβόμαστε» […], «τους όρους τους θέτει η Επιτροπή Δεοντολογίας και κανένας άλλος». Παρ' όλα αυτά επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι από τη στιγμή που έλαβε την απόφαση να είναι υποψήφια θα συστρατευτεί και την επόμενη ημέρα, λέγοντας ότι «με όποιον τρόπο, θα είμαι εκεί».
Μεγάλες διαφορές
Στο μεταξύ, ο Χάρης Δούκας, ο οποίος σήμερα μιλά στην Τρίπολη και χθες επισκέφθηκε τη Λαμία, ανέφερε (ΕΡΤ) ότι έχει μεγάλες διαφορές με την οπτική της κ. Διαμαντοπούλου, έστω και αν όλοι μιλούν για σοσιαλδημοκρατία, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ποτέ συμπλήρωμα στη Ν.Δ. (Open) και ο ίδιος μετά τις εσωκομματικές εκλογές όπως και όλοι θα είναι στην πρώτη γραμμή. Ο Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με συνεργάτες του, συμπλήρωσε τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές και συνεχίζει τις περιοδείες του στην Κεντρική Μακεδονία.
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Πέμπτη και ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με το ρεύμα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «το καρτέλ στην αγορά ενέργειας, που κρατά τις τιμές στα ύψη, είναι δημιούργημα του κ. Μητσοτάκη». Βέλη κατά των «κομματικών στρατών» και των «μηχανισμών» εξαπέλυσε η Μιλένα Αποστολάκη, εκτιμώντας ότι αν δεν συγκρατηθούν θα βλάψουν την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ. Με φορείς και κομματικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε, τέλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, δηλώνοντας ότι διεκδικεί την ηγεσία με «καθαρές θέσεις και κοινωνική ευαισθησία».
Δημήτρης Κουκλουμπέρης
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια