Λογαριασμοί ρεύματος: 54 ευρώ στην Γερμανία η μεγαβατώρα και 127 στην Ελλάδα...

Nonews-NEWS.com



Λογαριασμοί ρεύματος: 54 ευρώ στην Γερμανία η μεγαβατώρα και 127 στην Ελλάδα...
http://www.nonews-news.com/2024/07/54-127.html
Jul 21st 2024, 17:15


Αποκαλυπτικός πίνακας...Όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο και την κυβέρνησή του ευθύνονται για τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός στο κυριακάτικο μήνυμά του υποστηρίζει ότι οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί οφείλονται στην «παρατεταμένη ζέστη» και στις «στρεβλώσεις της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας»...

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «το τελευταίο διάστημα, σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη, παρατηρείται μια τεράστια έξαρση των τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που προκαλεί η παρατεταμένη ζέστη, αλλά και λόγω των στρεβλώσεων της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας». Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση της Ευρώπης όσον αφορά στις υψηλότερες τιμές χονδρικής ηλεκτρισμού.
(RA(RAE.GR)Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα σήμερα η μέση ημερήσια τιμή (ευρώ/MWh) της χονδρεμπορικής αγοράς διαμορφώνεται σε 126,98 ευρώ/MWh, όταν στη Γερμανία είναι 54,33 ευρώ/MWh. Δηλαδή η χώρα μας είναι 134% ακριβότερη από τη Γερμανία.


Προηγείται η Αλβανία με 168,42 ευρώ/MWh, η Ουκρανία με 128,65 ευρώ/MWh, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 126,98 ευρώ/MWh. Η χώρα μας είναι ακριβότερη από τη Βουλγαρία, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 108,46 ευρώ/MWh, ενώ η Φινλανδία είναι η πιο φτηνή με μόλις 15,56 ευρώ/MWh.

((RAE.GR)
Τα στοιχεία είναι τα πλέον επίσημα καθώς προέρχονται από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και αφορούν την αγορά επόμενης ημέρας (Day-Ahead Market – DAM) η μέση ημερήσια τιμή (ευρώ/MWh) της χονδρεμπορικής αγορά.

avgi.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια