Η NASA προσπαθεί να κατανοήσει πως ο χρόνος περνάει στη Σελήνη – Η διαφορά με τη Γη

Koukfamily.blogspot.com

"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"

Η NASA προσπαθεί να κατανοήσει πως ο χρόνος περνάει στη Σελήνη – Η διαφορά με τη Γη
https://koukfamily.blogspot.com/2024/06/nasa.html
Jun 5th 2024, 13:00



Η NASA έχει μεγάλα σχέδια για τη Σελήνη. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να δημιουργήσει μια Σεληνιακή βάση και να την χρησιμοποιήσει για άλλες αποστολές στο βαθύ διάστημα. Αλλά πριν το κάνει αυτό, θα πρέπει να κατανοήσει πως ο χρόνος περνάει στη Σελήνη. 

 

Ο χρόνος, είναι από εκείνα τα παράξενα πράγματα που αλλάζει πολύ ανάλογα με το που βρίσκεσαι. Εδώ στη γη, ο χρόνος περνάει λίγο πιο γρήγορα πάνω σε βουνά. Παρόλο που αυτά τα δευτερόλεπτα μπορεί να κυλούν λίγο πιο γρήγορα, κάθε microsecond έχει ιδιαίτερη σημασία όταν μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις.
 

Στη Σελήνη, ο χρόνος περνάει λίγο διαφορετικά. Μια ημέρα στη Σελήνη είναι κατά 56 microseconds μικρότερη από ότι στον πλανήτη μας. Είναι μικρός αριθμός, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά. Και είναι ακριβώς ο λόγος που θέλουν να διαπιστώσουν πως ο χρόνος λειτουργεί στον δορυφόρο του πλανήτη μας.
 
Οι επιστήμονες δεν θέλουν απλά να δημιουργήσουν μια νέα ζώνη ώρας στη Σελήνη, αν και πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Η NASA θέλει να το πάει πιο πέρα.
 
Να δημιουργήσει μια νέα μέθοδο υπολογισμού και παρακολούθησης του χρόνου στο Φεγγάρι. Η ελπίδα είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2026, την ίδια χρονιά που η NASA θα βάλει ανθρώπους στη Σελήνη με το πρόγραμμα Artemis III. Και ένας νέος και σωστός τρόπος μέτρησης του χρόνου θα είναι σημαντικός για τις αποστολές.
 
πηγή





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια