Nέο κόμμα θέλει ο Σπίρτζης...

Nonews-NEWS.com



Nέο κόμμα θέλει ο Σπίρτζης...
http://www.nonews-news.com/2024/06/n_20.html
Jun 20th 2024, 18:32


  «Αποδείχθηκε πως ούτε ο κ.Κασσελάκης μπορεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κ. Ανδρουλάκης με το ΠΑΣΟΚ»...Αμείωτες οι εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 και αναζήτηση βηματισμού για την επόμενη ημέρα. 

Ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΪ πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ απ' όλους και έχει ευθύνη ο πρόεδρος γι' αυτό». Κάλεσε να συγκληθούν τα όργανα, να κάνουν απολογισμό και να αναλάβουν τις ευθύνες «όλοι όσοι επέλεξαν αυτή την πρακτική». Πρόσθεσε ακόμα πως «οι απολύσεις που έχουν γίνει είναι καθαρά απολύσεις πολιτικής δίωξης. Όποιος διαφωνεί με την ομάδα Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου φεύγει». 

Σε ερώτημα των δημοσιογράφων αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Χρ. Σπίρτζης απάντησε πως «δεν έχει καμία σημασία. Διότι αποδείχθηκε πως ούτε ο κ.Κασσελάκης μπορεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κ. Ανδρουλάκης με το ΠΑΣΟΚ. Το 14,9% και το 12% δεν γίνονται 40%. Απέτυχε η τακτική, η μη πολιτική πρόταση, η άκρατη επικοινωνία, το συγκεκριμένο στυλ επικοινωνίας».  
Σχολιάζοντας όσα πρέπει να συμβούν από εδώ και στο εξής, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως «έχουμε δύο κόμματα που παρακολουθούν την ελεύθερη πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η σύγκλιση το προοδευτικού χώρου. Σε μία άλλη, ενιαία έκφραση του προοδευτικού χώρου. Αν θέλετε την άποψή μου, ναι, να καταλήξει σε καινούργιο κόμμα. Επικεφαλής σε αυτόν τον φορέα θα είναι όποιος εκλέξει η βάση του νέου φορέα, εφόσον υπάρχει πολιτικό πλαίσιο συμφωνημένο. 
Ερωτηθείς αν ετοιμάζει νέο κόμμα, ο πρώην βουλευτής απάντησε ότι «προετοιμάζονται κινήσεις για τη σύγκλιση των κομμάτων. Πρέπει να συγκλίνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι -χωρίς αποκλεισμούς. Όσοι συμφωνούν στο πολιτικό πλαίσιο να συμμετάσχουν και από την βάση θα εκλέξουν την ηγεσία της ενιαίας έκφρασης. Απόλυτα δημοκρατικά». «Όσοι επικαλούνται την σύγκλιση για να την διαλύσουν δεν θα το πετύχουν», συμπλήρωσε με νόημα. 






You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια