Παλιά είδηση έπαιξε ως καινούργια λόγω λάθους της Glomex

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Παλιά είδηση έπαιξε ως καινούργια λόγω λάθους της Glomex
https://www.zoornalistas.com/2024/06/glomex.html
Jun 30th 2024, 17:08


H Glomex είναι η πλατφόρμα αυτή που συνεργάζεται με πολλά sites δίνοντας τους έτοιμα, «κομμένα» βίντεο, από τα ελληνικά κανάλια. Είναι μία υπηρεσία που προσφέρεται έτοιμη στα sites μετά από κάποια συμφωνία.
Σήμερα λοιπόν έπαιξε το πρωί μία παλιά είδηση ως καινούργια: «Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό». Ήταν το βίντεο από ένα παλιότερο ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Ένα βίντεο που επανεμφανίστηκε στην πλατφόρμα της Glomex και το πήραν όλοι.
Του χαμού που επακολούθησε και των διαψεύσεων, η ΕΡΤ βρέθηκε «κατηγορούμενη». Οπότε έβγαλε ανακοίνωση: «Σε σφάλμα του συστήματος της Glomex οφείλεται η επαναδημοσίευση βίντεο με θέμα "Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό" και ουδεμία ευθύνη φέρει η ΕΡΤ για τη σημερινή ανάρτησή του».
Υπήρξε και ανακοίνωση από την ίδια την Glomex (που έσπευσε και την έβγαλε και η ΕΡΤ φυσικά, σε δελτίο τύπου):
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το βίντεο "Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό" ( v–ctouhtns8gkp) επανεμφανίστηκε στην πλατφόρμα, λόγω σφάλματος του συστήματος της Glomex και ουδεμία ευθύνη φέρει η ΕΡΤ για τη σημερινή ανάρτησή του. Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι επικοινωνούμε με τη Γερμανία, ζητώντας διευκρινίσεις για το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε. Παράλληλα, έχουμε ενημερώσει όλα τα sites ότι το βίντεο έχει κατέβει, ζητώντας να αφαιρέσουν και τα σχετικά άρθρα τους. Μας συγχωρείτε πολύ για την αναστάτωση».
Σε μερικά sites υπάρχει ακόμα η είδηση έστω και χωρίς το βίντεο...



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια