Τι λένε οι δημοσκοπήσεις για τον Χάρη Δούκα

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις για τον Χάρη Δούκα
https://www.zoornalistas.com/2024/06/blog-post_333.html
Jun 30th 2024, 18:13


Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι επίδοξοι αρχηγοί πολύ θα ήθελαν να πάρουν ποπ κορν και να απολαύσουν τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έχουν και αυτοί σοβαρότερα προβλήματα με την εσωκομματική μάχη ηγεσίας. Σύμφωνα με δημοσκοπικά ευρήματα που κυκλοφόρησαν σε ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, το 65% των ερωτηθέντων θέλει εσωκομματικές εκλογές το συντομότερο.Πάντως οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν στις 6 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 13 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε οι θέσεις των υποψηφίων να παρουσιαστούν σε ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τρεις εβδομάδες πριν την πρώτη εσωκομματική κάλπης και, παράλληλα, έριξε στο τραπέζι την πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Οπως γράφει topontiki από τη μέχρι τώρα συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το θέμα της ηγεσίας, εντύπωση προκαλούν δύο πράγματα:
Ότι ο Ανδρουλάκης και οι επιτελείς του δεν είχαν καταλάβει καν ότι θα τεθεί θέμα αμφισβήτησης τόσο γρήγορα. Μάλλον νόμιζαν ότι οι άλλοι σκέφτονται τις διακοπές. Εξ ιδίων προφανώς…Κι ότι τον Ανδρουλάκη τον έχουν εγκαταλείψει τόσοι πολλοί υποστηρικτές του στη μάχη ηγεσίας του 2021. Με τόσες απώλειες (Σκανδαλίδης, Ευθυμίου, Κωνσταντινόπουλος, Κουκουλόπουλος, Πάνας, Λιακούλη και άλλα ονόματα έκπληξη) δύσκολο να επανεκλεγεί.Άλλωστε τα γκάλοπ που έχει το επιτελείο Δούκα στη διάθεσή του λένε για πρωτιά του δημάρχου ήδη, έστω και με μικρή διαφορά, καθώς δεν είχε καταγραφεί η επίδραση της συμμαχίας με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ τη δεύτερη θέση τη διεκδικεί με αξιώσεις ο Παύλος Γερουλάνος…
Δούκας και Γερουλάνος ανακοίνωσαν επίσημα την υποψηφιότητά τους 
Στα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μετά την παρουσίαση του «οδικού χάρτη» της εσωκομματικής αναμέτρησης που παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Χάρης Δούκας επισημοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την υποψηφιότητά του, ενώ ο Μανώλης Χριστουδουλάκης έχει ταχθεί ήδη ανοιχτά στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων για την κούρσα ηγεσίας. «Παρών» για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του «επίσης συντεταγμένα», όπως ανέφερε, «ενώπιον του κεντρικού οργάνου του Κινήματος, ότι θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος».
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αν θα κάνει το βήμα και θα βγει μπροστά ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στην Κ.Ε., δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, εξαπολύοντας επίθεση στους αμφισβητίες και εσωκομματικούς αντιπάλους του. «Κάποιοι μετατρέπουν την αναγκαία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ μίλησε για «δημόσιο χαρακίρι» που άρχισε, όπως είπε, το ίδιο το βράδυ των ευρωεκλογών. «Τα κίνητρα δεν με ενδιαφέρουν. Έχω χρέος απέναντι στη βάση του ΠΑΣΟΚ να διασφαλίσω την ενότητα και την προοπτική. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε ένα διαλυτικό διχασμό και μια παρατεταμένη εσωστρέφεια που πληγώνει την παράταξη. Δεν ξεκίνησε η κουβέντα αυτή με ευθύνη μου, αλλά είναι ευθύνη μου ως πρόεδρος να την κλείσω το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» της εσωκομματικής αναμέτρησης του Φθινοπώρου.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια