Ανακαλύπτοντας τα... λεφτόδεντρα...

Nonews-NEWS.com



Ανακαλύπτοντας τα... λεφτόδεντρα...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_2395.html
Jun 21st 2024, 22:16



Μπορούσαν, απλώς δεν ήθελαν. Αντ' αυτού χλεύαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ για λεφτόδεντρα ή όποιον άλλον από την αντιπολίτευση τους έλεγε να φορολογήσουν τα υπερκέρδη, τα ουρανοκατέβατα κέρδη, όπως τα είχε χαρακτηρίσει η Κριστίν Λαγκάρντ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τώρα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών... και σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας ανακάλυψαν ότι μπορούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Μένουν και τα υπερκέρδη των τραπεζών, αλλά εκεί ακόμα δεν πλησιάζουν καν. Η δικαιολογία της κυβέρνησης είναι ότι τώρα μπορούν να υπολογιστούν τα υπερκέρδη, τα οποία φορολογούμενα με 33% αποδίδουν 300 εκατ. ευρώ. Τα 250 θα πάνε στους συνταξιούχους. Είναι αυτοί που αυτή τη φορά δεν ψήφισαν μαζικά τη Ν.Δ. και άρα η κυβέρνηση ανακάλυψε πως κάτι πρέπει να τους δώσει.
Αποδεικνύεται έστω και έτσι, έστω και με καθυστέρηση, αφού επί δύο χρόνια όλη η κοινωνία και όλη η οικονομία στενάζουν κάτω από το κόστος σε καύσιμα, ρεύμα κ.λπ., ότι υπάρχει τρόπος να φορολογηθούν τα υπερκέρδη. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Δηλαδή, η διάθεση να αλλάξουν τα κίνητρα για το ποιους στηρίζει και ποιους όχι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε πακέτο μέτρων για να δοθεί ανάσα στην οικονομία και στην κοινωνία. Υπολογίζοντας ότι και μείωση του ΦΠΑ μπορεί αν γίνει (έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), αλλά πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και των τραπεζών με συντελεστή 90%. Όχι των κερδών, αλλά των υπερβολικών κερδών.
Η κυβέρνηση, λοιπόν, κορόιδευε, μιλώντας για λεφτόδεντρα και υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει τη χώρα. Μόνο που μόνη της ομολόγησε την ενοχή της και τις… ανακρίβειές της!
Η ΑΥΓΗ



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια